Miroslav Horák
7. června 2013 • 10:44

Pardubice ho odmítly, Rolinek tedy vyjednává se Spartou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli se tohle stane, pardubický fanoušek asi dost zaúpí. Poté, co loňský extraligový mistr odmítl angažovat svoji ikonu Tomáše Rolinka, konkurence zbystřila, nelenila a ozvala se. A to rovnou velký rival z Prahy. Už po neděli může být vše hotové, mistr světa z roku 2010 má zajímavou nabídku ze Sparty a velmi vážně nad ní uvažuje. Rolinek v dresu Sparty? To by asi málokterý příznivec východočeského klubu přešel jen tak.



Třiatřicetiletý útočník, vyhlášený bojovník a expert na černou práci, měl původně pokračovat v Pardubicích, kam v průběhu minulé sezoně přišel z Ufy. Ústní dohoda se však neproměnila v podepsanou úmluvu.

A to ani poté, co Rolinek přistoupil na snížení svých požadavků. „V době, kdy jsme o něj projevili zájem, Tomáš nám na rovinu řekl, že bude řešit jen Pardubice, kde je doma. S tím, že by se chtěl spíš usadit. Takže to padlo. Ale pak mi sám volal, že se nejspíš s Pardubicemi nedomluví, že tam nastaly ekonomické problémy, jsme tedy v jednání. A teď na Spartě řešíme, jestli pro Rolase najdeme finance a také adekvátní prostor v sestavě,“ sdělil iSport.cz kouč Sparty Josef Jandač.

Ten dobře zná Rolinka ze společného působení v reprezentaci, oba byli u toho, když český tým před třemi lety slavně dobyl zlato na šampionátu v Německu, rodák ze Žďáru nad Sázavou dělal vítěznému mužstvu kapitána. Jandač bude tlačit na to, aby si Sparta prověřeného hráče pořídila. „Já bych Tomáše samozřejmě chtěl. Po neděli to bude jasnější.“

Během víkendu proběhne schůzka vedení Sportovního Holdingu Praha, jenž má svém majetku Spartu i Lev Praha, budou se dolaďovat personální otázky složení obou týmů. „Posedíme s lidmi ze Lva, aby nám oni řekli svoje představy, koho budou a nebudou uvolňovat, zkrátka abychom všichni měli jasno, co a jak.“

Rolinkův zástupce Robert Spálenka přiznal, že jeho klienta pardubické odmítnutí zarazilo. „Ze strany klubu jsme byli ujišťováni, že společnou řeč najít chtějí, že o Tomáše zájem mají. Ve finále jsme byli obeznámeni s tím, že v dalších jednáních pokračovat nebudou, neboť jim to současná ekonomická situace nedovoluje. Byla to pro nás velká čára přes rozpočet. Tomáš předtím odmítl několik jiných variant,“ prohlásil Spálenka.

Pardubický klub potvrdil, že na Rolinkův kontrakt nesehnal peníze. „Museli bychom je najít v odchodech hráčů stávajícího kádru. K tomuto kroku jsme i s přihlédnutím k Tomášovu zdravotnímu stavu nepřistoupili. I nadále máme zájem, aby se odchovanci našeho klubu vraceli do Pardubic, ale musí to pro nás být ekonomicky únosné,“ reagoval generální manažer Ondřej Šebek.

A dodal, že ještě v únoru měl Rolinek jiné představy o další budoucnosti. „Zhruba v únoru jsme se od jeho agenta dozvěděli, že v následující sezoně nebude mít zájem v Pardubicích pokračovat a bude si hledat jiné angažmá v zahraničí. Na základě toho jsme uzavřeli smlouvy s jinými hráči, abychom zabezpečili kádr na následující sezonu ve výši našeho rozpočtu,“ připojil Šebek.

Pardubice nyní řeší výrazné finanční trable, jen na nájmu dluží městu 18 milionů korun. Radnice se rozhodla, že klubu pomůže a z dluhu se stane půjčka, kterou hokejisté musí splatit do dvou let.

„Celá sezona byla nastavená tak, že klub bude hrát alespoň čtvrtfinále play off. Tomu odpovídalo i složení kádru a investice, které jsme před sezonou dali do posil. Cíl se ale nakonec těsně nepovedlo splnit a má to logicky své ekonomické důsledky,“ odůvodnil Šebek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud