10. září 2013 • 16:16

Hašek se vrátí do Pardubic! Klub mu vyvěsí dres číslo 9

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Číslo 9 už si v hokejových Pardubicích nikdy nikdo neoblékne. Toto spojení náleželo Dominiku Haškovi v počátcích jeho neuvěřitelné kariéry a v prosinci si to v jeho mateřském klubu opět připomenou. A bude to náležitá sláva.



Hned první prosincový den před extraligovým utkáním se Spartou proběhne v pardubické aréně ceremoniál, při němž bude dres s číslem 9 vyvěšen pod strop haly. „Uctíme tím Dominikovu úžasnou sportovní kariéru,“ prohlašuje Ondřej Šebek, generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Datum 1. 12. 2013 v sobě skrývá výrazné téma. Přesně v ten den před 32 lety Hašek nastoupil k premiérovu utkání v nejvyšší soutěži. V šestnácti letech a právě proti týmu z pražských Holešovic...

„Chtěli jsme, aby tato událost měla vzácnou symboliku, patřičný význam a příběh. Vyšlo to nádherně. První prosincový den budeme hrát se Spartou, přičemž Dominik Hašek 1. prosince 1981 nastoupil ke svému prvnímu utkání v československé lize a zrovna proti Spartě,“ uvedl Šebek.

„Věřím, že tento zápas bude jedním z bonbónků extraligové sezony a událost pro všechny hokejové fanoušky v republice. Dominik dokázal v hokeji hrozně moc a jsme rádi, že mu tento den budeme znovu moci vzdát hold,“ dodal pardubický manažer.

Nyní 48letý bývalý gólman a budoucí člen Síně slávy NHL získal s Pardubicemi tři mistrovské tituly (1987, 1989 a 2010) a loni definitivně ukončil bohatou kariéru.

Dominik Hašek s Davidem Havířem takhle zvedli pohár pro mistry extraligy 2010, do toho jim zpíval Karel Gott!
Dominik Hašek s Davidem Havířem takhle zvedli pohár pro mistry extraligy 2010, do toho jim zpíval Karel Gott!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud