25. října 2013 • 22:14

VIDEO: Takhle pálí GUMA! Šlégr se trefil po 4 letech, v den voleb

Autor: ška, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na začátku třetí třetiny litvínovský bek Jiří Šlégr bombou z pravého kruhu vydláždil cestu k vítězství 5:1 nad Pardubicemi, Stadion Ivana Hlinky explodoval. Veterán začal na ledě skákat jako mladík. „Nebylo co vymýšlet. Zdálo se mi, že Salfa (Salfický) stojí vedle branky, tak jsem vypálil a vyšlo to,“ usmívá se. Ještě donedávna poslanci se to povedlo paradoxně v den zahájení voleb do dolní komory Parlamentu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 10. • 17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
5:1
ONLINE
25. října
17:30
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 07:16. Rosa, 32:35. Jánský, 42:00. Šlégr, 42:48. Hübl, 53:42. Lukeš

Hosté: 44:56. Tybor

Sestavy

Domácí: Francouz – Šlégr, Gula – Zeman, Pavlík – Černý K., Posmyk – Kokeš – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Rosa – Trávníček, Piroš, Martynek – Jurčík, Černý J., Majdan

Hosté: Salfický – Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc – Sýkora, Marha, Somík – Cetkovský, Nosek, Zohorna – Radil, Kousal, Tybor – Lenc, Číp, Starý

Rozhodčí

Kalivoda, Turčan – Bádal, Svoboda

Stadion

ZS Ivana Hlinky

Návštěva

4884 diváků

„Samozřejmě to je radost dát gól po třech letech,“ rozplýval se Šlégr po zápase. To si majitel zlatého hattricku za vítězství na olympiádě, MS a zisk Stanley Cupu ale ještě ubral. Naposledy v extralize totiž skóroval 18. září 2009. A hádejte proti komu. V Pardubicích! Litvínov tam ale tehdy padl 3:9.

„Hlavní je, že jsme tentokrát vyhráli. Navíc s pěti góly, které mančaft zahřály u srdíčka,“ vyzdvihuje na Vervu v této sezoně nebývalou střeleckou potenci.

VIDEO: Podívejte se na Šlégrův první gól po čtyřech letech

Jiří Šlégr vyřešil svůj únik ruským způsobem - střelou golfem
Video se připravuje ...

„Nesmíme z toho ale dělat nějaké závěry. Naopak musíme pokračovat v agresivitě, s kterou jsme hráli tentokrát. Nemůžeme však být v euforii, že teď budeme dávat pět gólů každý zápas,“ varuje 42letý obránce, jenž se do vrcholového hokeje vrátil po třech letech, nepočítáme-li krátkou epizodu na jaře 2012.

Včerejší večer byl vůbec ve znamení střeleckých návratů. Obnovenou premiéru na litvínovském ledě po osmnácti letech oslavil gólem i Pavel Rosa.

VIDEO: Podívejte se na sestřih všech gólů z výhry Litvínova

SESTŘIH: 15. kolo hokejové extraligy, Litvínov - Pardubice 5:1
Video se připravuje ...

„Nervózní jsem ani nebyl, mám toho dost za sebou. Spíše minule ve Zlíně jsem nevěděl, co se od sebe mohu čekat. Chvíli trvá, než se do toho člověk zase dostane,“ upozorňuje 36letý útočník, jenž naposledy působil ve švýcarském Luganu.

„Tentokrát to byl super pocit. Diváci se pobavili, zakřičeli si, zaskandovali, bylo to krásné. Hlavně po gólu Jirky Šlégra to byl pořádný hukot,“ rozplývá se.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud