19. prosince 2013 • 17:21

Kývnul by Ton reprezentaci? Neodmítnu, když vydrží forma, říká

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehodil by se Petr Ton v hokejové reprezentaci? Čtyřicetiletý útočník vládne kanadskému bodování v sezoně, které jeho Sparta jasně dominuje. „Došel jsem k názoru, že se teď chci naplno soustředit na svoji práci ve Spartě. Pokud by mi forma vydržela dál, už bych neodmítl,“ připouští v rozhovoru pro deník Sport, který ho vyhlásil v anketě svých hokejových redaktorů nejlepším hráčem extraligy.



Opět vládne extralize v kanadském bodování i v počtu gólů, a tak se logicky nabízí myšlenka, že by vítěz kanadského bodování extraligy i dvojnásobný nejlepší střelec mohl prolomit střeleckou smůlu české reprezentace.

Ton se rozhodl s návratem na mezinárodní scénu počkat. Jeho velkým snem zůstává mistrovství světa. V roce 2006 Tonovi účast na světovém šampionátu utekla kvůli zlomenině ruky. „Strašně moc bych to chtěl,“ má jasno a hodlá se o svou šanci poprat. „Pokud by se nyní otevřela ta možnost znovu, rval bych se o ni!“

Petr Ton prožívá snovou sezonu. Za 29 zápasů nastřádal 45 bodů, což je jen o čtyři body méně než za celý minulý ročník! V minulé sezoně si ale zkusil, jaké to je sledovat utkání z tribuny. Na jeden zápas ho ze soupisky vyřadil trenér Václav Sýkora. „Nebyla to jednoduchá situace. Já mám nějakou roli v týmu a najednou jsem jí nemohl plnit,“ popisuje Ton chvíle, kdy uvažoval o konci na Spartě.

„Poznal jsem, co dokáže dělat psychika.“ Tehdejší Sýkorův pokus o nový impuls mužstvu odnesl právě Ton. „Já vím, co hokeji dávám a obětuji. Nelíbilo se mi, jak se to tehdy celé prezentovalo, a byl jsem z toho opravdu špatný,“ dodává. Ton se do sestavy vrátil a nakonec v sezoně nastřílel 25 gólů, což ho řadilo na páté místo ve střelecké tabulce.

Plně si uvědomuje sílu sparťanského týmu. „Máme obrovsky silné všechny formace. V Čechách jsem něco podobného zažil snad jen dvakrát.“ I tak si ale zachovává od euforie odstup. „S hodnocením aktuálního ročníku jsem ještě opatrný. Ted‘ cítím daleko větší zodpovědnost za tým. Když to na vás má stát, prožíváte to všechno o hodně víc,“ konstatuje čtyřicetiletý veterán.

TOP 5 gólů týdne hokejové extraligy: Petr Ton
Video se připravuje ...

Snažím se zlepšovat i v tomhle věku, tvrdí sparťanský veterán Ton
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud