28. prosince 2013 • 12:55

Jánský dostal za napadení brankáře Kantora trest na tři zápasy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Peter Jánský z Litvínova dostal od disciplinární komise extraligy trest zákazu startu ve třech utkáních za zákrok na brankáře Pavla Kantora z Hradce Králové. Jánský ve čtvrtečním utkání v Hradci srazil Kantora v obranném pásmu domácích u mantinelu, kam gólman Mountfieldu vyjel rozehrát puk.



Jánský byl za zákrok z 19. minuty vyloučen na pět minut a do konce zápasu za napadení. Verva se bez něj musí obejít v dnešním utkání proti Třinci, v pondělí na Spartě a v pátek v Karlových Varech.

"Zákrok byl veden čelně na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč. Vzhledem k situaci si hráč musel být vědom, že u kotouče bude později než protihráč, přesto se intenzitu zákroku nesnažil minimalizovat a naopak se před ním odrazil, takže prokazatelně došlo i k zásahu do oblasti hlavy a krku," zdůvodnil rozhodnutí předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Disciplinární komise mohla podle řádů udělit trest na dva až pět zápasů. "Při stanovení výše trestu bylo přihlédnuto ke skutečnosti, že protihráč utkání dokončil, Peter Jánský nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a zákrok byl veden proti brankáři, který má v podobné situaci minimální možnost obrany," doplnil Holý.

Pokutu 30 tisíc korun musí zaplatit asistent trenéra a vedoucí mužstva Vítkovic Roman Šimíček. Ten v pondělním utkání proti Pardubicím dostal trest do konce utkání za nesportovní chování vůči rozhodčím.

Peter Jánský brutálně sestřelil hradeckého brankáře Kantora
Video se připravuje ...


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud