Jakub Hlaváč
12. ledna 2014 • 22:07

Philippa sestřelil puk. Potřeboval jsem oddych, smál se obětavec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuhne. Sparťanský hokejový bek Radek Philipp se postaví soupeři i puku. Pokud může zabránit gólu, udělá cokoliv. Ačkoliv za to občas zaplatí hodně ošklivou bolestí. Tak jako v 50. minutě duelu se Zlínem (2:1). Rána pukem ho však složila jen na chvíli, při dramatickém závěru byl zpět ve hře.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 1. • 17:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:1
ONLINE
12. ledna
17:00
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 01:10. Kumstát, 11:02. Přibyl

Hosté: 40:12. Veselý

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Novotný) – Pilař (A), Krejčík, Sičák, Švrček, Philipp, Kubát, Polášek – Ton, Hlinka (A), Rolinek (C) – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Přibyl, I. Rachůnek – Forman, Simon, T. Rachůnek – Chlapík. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kašík (Horčička) – Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček – Balaštík, Leška (A), Köhler – Honejsek, Holík, Čech – Okál, Čajánek (C), Veselý – Ondráček, Fořt, Kubiš.Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Polák, Pavlovič – Frodl, Charvát

Stadion

Tisport Aréna

Na nějaké velké ofenzivní manévry ho neužijí. Ale Radek Philipp má v popisu práce jinou činnost. Defenzivu. A v ní je vynikající. V hodnocení účasti na ledě při inkasovaných a vstřelených brankách má 22 bodů do plusu. Známka kvality.

„Je to bek, proti kterému se mně osobně hraje hodně špatně i na tréninku,“ říká Petr Ton, nejproduktivnější hráč soutěže. Větší poklonu asi jako obránce těžko můžete slyšet. Ale šestatřicetiletý matador ji v tomto ročníku zaslouží. Jednoznačně.

K chytrému a zároveň důraznému zastavování soupeřů totiž přidává maximální možnou dávku osobní obětavosti. Proti puku klidně skočí hlavou, jen když zabrání jeho průniku za brankovou čáru. Nezastaví se před ničím. Ačkoliv to občas čertovsky bolí.

Tak jako v poslední třetině klání se Zlínem. „Rána mi šla na hrudník, s tím nic neuděláte. Jenom se snažíte kotouč zablokovat, nejde se připravit,“ s úsměvem komentoval svůj zákrok. Většina smrtelníků by po takovém zásahu skončila na rentgenu…

Podívejte se na obětavý zákrok Radka Philippa

Radek Philipp schytal nepříjemný zásah pukem
Video se připravuje ...

Philipp byl další střídání znovu na ledě, za stavu 1:2 byl jeho um extra potřeba. „Dvě minuty jsem si na střídačce oddychl a jde se zpátky,“ říkal vesele. Odměnou mu byly ovace tribun i uznání spoluhráčů.

Majitel 24 reprezentačních startů pak byl na ledě i posledních 76 sekund duelu, kdy zlínští hráli přesilovku zvýrazněnou odvolaným brankářem. Čtveřici soků však vykombinovat nedokázali a z Prahy putovali bez bodů.

„Naštěstí jsme to zvládli. Bohužel jsme si na začátku poslední třetiny nechali dát rychlý gól, a pak se museli až do konce hodně bránit. Dopadlo to dobře, takže spokojenost,“ pochvaloval si Philipp závěrem.

SESTŘIH 38. kola hokejové extraligy: Sparta - Zlín 2:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud