František Suchan
22. března 2014 • 22:06

Hradec potopily staré mantinely. Náš zimák je debilní, řekl Kantor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ledové oraniště, hrazení s roztodivnými odrazy. O hradeckém stadionu se v extralize vyprávějí legendy. V sobotu ale specifika letitého stánku připravila domácí Mountfield o výtečně rozehranou čtvrtfinálovou partii se Zlínem. Dvě nepředpokládané cesty puku před branku Pavla Kantora pomohly k obratu hostům, kteří nakonec druhý bod série vydolovali v prodloužení po výhře 4:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
3:4
ONLINE
22. března
17:30
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 08:56. Šimánek, 29:47. Frühauf, 59:07. Šimánek

Hosté: 42:52. Kotvan, 45:28. Melenovský, 56:46. Veselý, 72:25. Veselý

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Prokop – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Tvrdík, Pospíšil – Květoň, Marha, Švagrovský – Švihálek, Knotek, Rousek. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Kašík (Horčička) – Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Urbanec, Tesařík – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek "C", Veselý – Okál, Holík, Čech – Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Fraňo, Pešina – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion v Hradci Králové

Návštěva

4 816 diváků

Byl naštvaný, a víc než na sebe a spoluhráče spíš na stařičké hrazení na vlastním stadionu. Pavel Kantor při zlínském obratu dvakrát inkasoval po prazvláštních odrazech puku. „Víme, že tenhle zimák je debilní, skla si to odrážejí, jak chtějí,“ nechápal hradecký gólman. 

Hlavní roli při trefách soupeře na 2:2 a 2:3 tedy hrály mantinely?
„Jo. Při jednom gólu se puk odrazí od plexi před bránu, kde je volný hráč, při dalším zase letí kotouč na zadní mantinel, na který já jel, ale ono se to odrazilo dva metry do vzduchu a před bránu. Těžko s tím něco dělat, bohužel. Kdyby to přišlo ve Zlíně, řeknu, že jim pomohl jejich led a jejich domácí prostředí, ale když se to stane proti nám na našem kluzišti, je to smutnější.“

SESTŘIH hokejové extraligy: Hradec Králové - Zlín 3:4pp
Video se připravuje ...

Rozhodilo vás něco i u prvního zásahu, Kotvanovy rány z dálky?
„Ne, to byl jasně můj gól. Asi jsem kouknul někam do světla, nebo co, a když jsem sledoval kotouč při střele, nějak se mi zalesknul. Viděl jsem ho pak až vedle sebe, už jsem nestihl zareagovat. Vůbec nevím, co se stalo, protože přede mnou žádný hráč nebyl. Ale nevymlouvám se, tohle byla branka, kterou musím chytit.“

V play off mrzí každá porážka, přesto, tahle přišla po průběhu, který jste měli dlouho pod kontrolou. Je o to těžší jít do dalšího utkání zase sebevědomě?
„Hlavně je těžší tohle kousnout. My si i v kabině říkali, že jsme nehráli vůbec špatně, měli jsme to víceméně ve svých rukou, ale ve třetí třetině přijdou tři branky… O to mrzí víc. Zpětně je ale úplně jedno, jaký byl průběh utkání. Vítězství má Zlín a my musíme v neděli bezpodmínečně vyhrát, jinak to bude velice těžké a nepříjemné, když ne smrtící.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud