29. března 2014 • 10:58

Straka? Největší borec českého hokeje, chválil kouč Komety

Autor: jip, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdo musí být ten poslední. V takovém duchu zněly v pátek v noci reakce z Komety Brno na to, že to byl právě modrobílý soubor, kdo ukončil kariéru velkého plzeňského šéfa Martina Straky. Zaslouženě, protože Kometa v sérii byla lepší a vyhrála 4:2 na zápasy. Ale i tak to bylo nostalgické loučení…



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
28. března
19:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 16:45. H. Zohorna, 26:38. Němec, 43:02. J. Svoboda, 64:19. H. Zohorna

Hosté: 22:34. Indrák, 24:53. Petruška, 30:23. Lev

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Miller, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Hosté: Machovský (Mensator) – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Boháč, Mozík, Moravčík – Schleiss, Straka (C), Kratěna – Pletka, Lev, Indrák – Vlasák, Kašpařík, Holec – Pitule, T. Sýkora, Dvořák – Petruška.

Rozhodčí

Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7 200 (vyprodáno) diváků

Podali mu ruku, poplácali ho uznale po chráničích, prohodili pár slov. V duchu play off, kde se vítězové a poražení rozloučí na konci série. Nedlouho poté, co takto z ledu odešel Petr Nedvěd, jehož Liberec vypadl v předkole, zamával naposled Martin Straka.

„Že jsme to v uvozovkách zařídili my, to je shoda okolností. Je to škoda, že končí, pořád na to má. Pořád mu ten puk nejde sebrat, rozdá si ho, kam potřebuje. Výborně bruslí. Jak to cítí on, tak se zařídil, udělal to nejlepší pro sebe,“ říkal brněnský útočník Jakub Svoboda. Jeden z těch, kteří „měli prsty“ v konci legendy, protože mu patřil gól na 3:3, jímž si Kometa vynutila prodloužení. V něm se hrálo jen do 65. minuty, než přišla akce Hynka Zohorny a definitivní Strakův konec. „Při podání rukou jsme si spíš pogratulovali k sérii, že byla dobrá. Víc nebyl čas,“ líčil Svoboda.

Straka dával svůj poslední hokejový rozhovor, k jeho loučení se vyjadřovali i ostatní hráči a trenéři.

„Martinovi jsme chtěli dopřát lepší konec, aspoň do semifinále jsme chtěli postoupit a ještě jednu placku mu na krk pověsit. Určitě by si to zasloužil za svoji kariéru a za to, co pro Plzeň udělal. Bohužel to nevyšlo,“ litoval plzeňský trenér Milan Razým.

A brněnský kouč Vladimír Kýhos ho doplnil: „Škoda Martina Straky, taky je mě to líto. Je to jeden z největších borců českého hokeje. Třeba bude ještě rok hrát. Já si myslím, že by se vůbec nic nestalo, ten borec by ještě hrál do padesáti, kdyby byl zdravej,“ obdival se Kýhos kondici a formě slavného útočníka. A taky mu přišlo, že končit ve čtvrtfinále a odcházet z ledu se sklopenou hlavou není pro hráče Strakova formátu úplně ideální. „Kdo ví, možná měl skončit po minulé sezoně… co k tomu říct,“ hledal slova.

SESTŘIH: Play off hokejové extraligy, Kometa Brno - Plzeň 4:3 v prodloužení
Video se připravuje ...

Co dál v Plzni, když nebude Straka na ledě, to se těžko odhaduje. V prvních okamžicích po sezoně si to nedovedli představit ani hráči, kteří se svým nadřízeným sedávali v hokejové šatně. Pokud tam za nimi od sezony 2014/15 bude Martin Straka chodit, pak už jen v roli majitele.

„Určitě to bude těžké, někdo ho musí zastoupit a táhnout Plzeň dál. Myslím, že Martin byl rozhodnutý delší dobu. Chtěl si vychutnat poslední zápasy. Rozloučil se s námi, poděkoval nám,“ řekl brankář Matěj Machovský. Zadní vrátka raději nechal ještě otevřená. Protože pokud jde o někoho, kdo na to ještě stačí… nikdy neříkej nikdy. „Stát se může cokoliv. Je mu přes čtyřicet let a hraje ve famózní formě. Pořád je nejlepší,“ dodal Machovský.

Martin Straka se loučí s hráčskou kariérou, jeho Plzeň nestačila na Kometu a končí ve čtvrtfinále
Martin Straka se loučí s hráčskou kariérou, jeho Plzeň nestačila na Kometu a končí ve čtvrtfinále

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud