6. dubna 2014 • 22:04

Káňa si gól Spartě předpověděl: Však já budu hvězda, uvidíte!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnský útočník Jan Káňa je zvyklý být tím druhým až třetím vzadu. Je tím méně známým ze dvou Janů Káňů v extralize, v útoku vedle Tomáše Svobody a Vojtěcha Němce dělá tu nevděčnou „neviditelnou“ práci, jeho strýcem je hokejová hvězda Petr Čajánek. Ve třetím semifinále proti Spartě ze stínu vystoupil. Jeho gól v prodloužení znamenal výhru Komety 3:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:2
ONLINE
6. dubna
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 25:06. Němec, 26:32. J. Svoboda, 74:58. Káňa

Hosté: 05:49. Buchtele, 22:07. Piskáček

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Hosté: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Pilař, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Hrbas – Rolinek (C), Hlinka, Ton – I. Rachůnek, Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – T. Rachůnek, Simon, Klimek.

Rozhodčí

Fraňo, Hribik – Charvát, Pouzar

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7 200 (vyprodáno) diváků

Takovou euforii ve své kariéře nejspíš Jan Káňa ještě nezažil. Blížil se konec prodloužení, když zvedl puk do sparťanské branky a rozhodl o tom, že Kometa otočila zápas z 0:2 na 3:2. K postupu má zase o něco blíž.

Během semifinále Káňa vyměnil hokejky, protože s těmi novými, které nafasoval před play off, se mu střelecky nevedlo. Po svém vítězném zásahu se starou oblíbenou holí bouchal o plexisklo a dával najevo radost.

„Chtěl jsem, aby si to ta hokejka taky užila. Byl jsem už unavený, byl jsem na ledě dlouho, emoce vytryskly,“ popisoval chvíle po gólu Káňa.

Svoji velkou chvíli si v pátek předpověděl. Popisoval, jak ho baví „dělat na ledě bordel“ a krýt záda povolanějším střelcům. „Ale já jednou budu hvězda, uvidíte. To přijde,“ uculoval se. O tři dny později byl právě v takové roli.

Navíc hrál výborný zápas. Plný síly, energie, soubojů. Tak, jak je mu vlastní.

„Ve druhém zápase jsem toho moc nenahrál, na přesilovky ani oslabení nechodím. Takže výborný taktický tah trenéra, že mě pošetřil. Dnes jsem se na ledě cítil výborně a jsem rád, že mi to vyšlo. Bude to povzbuzení,“ těšil se autor pěti gólů ze základní části.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 3:2 v prodloužení
Video se připravuje ...

V prodloužení věřil, že se štěstí přikloní ke Kometě, která si od stavu 0:2 vypracovala výraznou převahu a víc šla za vítězstvím. I jemu se tedy ulevilo, že sparťanský útočník Jan Buchtele nedokázal v nastaveném čase dopravit do domácí branky puk, pohozený v brankovišti. Stačilo lépe máchnout holí a radost mohla být na opačné straně…

„Šance to byla obrovská. Čilo (brankář Čiliak) to podržel a kluci tam polehali. Odměnou nám byl gól,“ oddechl si Káňa.

Ohlas vzbudil taky jeho výrok o tom, že pokud je Sparta pod tlakem, rozhodčí jsou si toho vědomi, a v případě vyrovnaného souboje raději připísknou favoritovi. Z toho, jakým dílem přispěl do vzájemné slovní přestřelky, si Káňa moc velkou hlavu nedělá.

„Na ledě nikdo nereagoval. Byla to taková hláška, jakých je hodně. Tímto se rozptylovat nejde. Soustředit se na média je zbytečné, lepší je zaměřit se na vlastní výkon,“ líčil mladý brněnský útočník. Mimoděk však připustil, že ho takový rámec play off samotného baví. „V play off tím lidi žijí, a když si to přečtou, ještě víc je to namotivuje. Vnese to do série rozruch, i nás to vyhecuje. Nic špatného bych na tom nehledal,“ říkal bojovný křídelník.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud