7. dubna 2014 • 04:35

Buchtele zazdil nemožné! Sparta byla centimetry od výhry

Autor: jip, tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V semifinálové bitvě s Kometou vedli hokejisté pražské Sparty o dvě branky, přesto zápas skončil až v prodloužení. Tam mohl rozhodnout Jan Buchtele. V 69. minutě stál u tyčky chvilku sám, nesrovnal však rychle hokejku tak, aby puk poslal za branku. Infarktová situace pro oba týmy stála Spartu zápas!



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:2
ONLINE
6. dubna
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 25:06. Němec, 26:32. J. Svoboda, 74:58. Káňa

Hosté: 05:49. Buchtele, 22:07. Piskáček

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Hosté: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Pilař, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Hrbas – Rolinek (C), Hlinka, Ton – I. Rachůnek, Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – T. Rachůnek, Simon, Klimek.

Rozhodčí

Fraňo, Hribik – Charvát, Pouzar

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7 200 (vyprodáno) diváků

V natřískané brněnské aréně se Spartě nehrálo zrovna nejlépe. Přišla o dvoubrankové vedení a v prodloužení Buchtele zazdil téměr jistý gól. „Gólman tam vyrazil puk lapačkou, nebo čím, prostě to pořádně nechytil, stáhl jsem si puk před tyčku, že ho zasunu do prázdný brány, ale přijel myslím nějaký bek a gólman mi to pak lapačkou vzal z hokejky,“ líčil Buchtele hořký moment.

Jan Buchtele spálil v prodloužení neuvěřitelnou šanci a Sparta třetí semifinále s Kometou ztratila
Video se připravuje ...

„Nebyl to hezký pohled,“ ušklíbl se Jan Hruška při popisování stejné akce. „Ale Marek na tréninku tohle běžně chytá, takže jsem mu věřil,“ věděl, že Čiliak zasáhne. Následně Hruška Buchteleho krosčekoval, ovšem bez dohry ze strany arbitrů. „Já už byl na ledě asi minutu a půl, takže jsem viděl jen hvězdičky, žádný krosček…“

Tahle příhoda mohla znamenat vedení Sparty 2:1 v sérii. Nestalo se, po mečbolu půjdou celí dychtiví Moravané. Ti totiž svou šanci proměnili. Pět minut před koncem prodloužení se do sítě trefil Jan Káňa. Sparta bude chtít sérii vyrovnat, ale Brno se nebude chtít dát lehce.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 3:2 v prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud