7. dubna 2014 • 20:00

Zlín byl v gólové přestřelce úspěšnější, sérii s Třincem vyrovnal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOSESTŘIH | Zlínští hokejisté porazili ve čtvrtém utkání semifinále play off extraligy na domácím ledě Třinec 4:3 a druhou výhrou vyrovnali stav série. Gólem sedm minut před koncem zařídil domácím vítězství nejproduktivnější zlínský hráč play off Ondřej Veselý, který svým pátým gólem ve vyřazovací části po 19 sekundách zareagoval na Bonkovo vyrovnání na 3:3. Pátý zápas se bude hrát v Třinci ve čtvrtek od 17 hodin.




Třinec vpadl do zlínské odvety jako vyměněný. Od úvodního vhazování vysunul útočná tykadla hluboko do útočného pásma a nebál se ve dvou napadat i za zlínskou brankou. Už v prvním střídání zasypal Kašíka sprškou střel a mohutný nápor završil už po 32 sekundách Růžička, který z úhlu po šikovné zpětné přihrávce Polanského prostřelil nedělního hrdinu Kašíka.

Slezané hráli v úvodu jako z partesu a nátlakovým hokejem nedali soupeři vydechnout. Druhý gól visel ve vzduchu. Kašíkovi bylo úzko zejména v třinecké přesilovce během šesté minuty a po nechtěné teči spoluhráče Marušáka byl puk znovu v nebezpečné blízkosti brankové čáry.

Domácí se z tuhé defenzivy nemohli vykřesat, ale jejich občasné brejky Hrubce nemohly nechat v klidu. Leškovi chybělo v osmé minutě málo, aby jeho bekhendový pokus spadl za gólmana. Třinec držel soupeře chvilkami jako pod zámkem, ale Kašík jeho převahu otupil několika pohotovými zákroky proti Adamskému a Rákosovi. Brejková taktika navíc Zlínu v první části vynesla i vyrovnání. Oceláři útočili místy až živelně: v 15. minutě jim ujel Čech a dělovkou z levého křídla zavěsil.

Třinec možná přepálil nástup, Zlín možná zvýšil obrátky - každopádně domácí ve druhé části opětovali tlak a převzali režii. Vlachův tým výrazně přidal v agresivitě i bruslení a rázem se nastěhoval do útočného pásma. Domácí sice v polovině utkání promarnili půlminutovou přesilovku pět na tři, ale jejich aktivitu korunoval Köhler, který umístěným švihem z levého kruhu vymetl vzdálenější horní růžek. Jenže hned po vhazování ve středovém kruhu Melenovský fauloval vysokou holí a čtyřminutovou přesilovku zužitkoval 20 sekund před koncem druhé třetiny nechytatelnou bombou Nosek.

Gól ale se Zlínem nezamával. Oslabení na začátku třetí části přečkal a Marušák navrch v následující početní výhodě prostřelil hrozen hráčů před Hrubcem. Třinec se znovu začal hrnout dopředu. Adamský trefil tyč a vyrovnání zařídil po brejku v přečíslení Bonk - podle divokých gestikulací domácích tomu předcházel faul na Honejska.

Zlín však oplácel stejnou mincí a už po 19 sekundách mu náskok vrátil Veselý, který Hrubce znehybnil chytrou střelou přes obránce. Třinec po Horákově faulu odehrál velkou část závěrečných dvou minut v šesti proti čtyřem, ale Polák ve velké šanci trefil Kašíka a v nepřehledné skrumáži mířil do brankáře i Peterek.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Zlín - Třinec 4:3
Video se připravuje ...

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Čech (Melenovský, Urbanec), 38. Köhler, 43. Marušák (Kotvan, Leška), 53. Veselý (Čajánek, Řezníček) - 1. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 40. D. Nosek (Roth, Bonk), 53. Bonk (Hrňa, Linhart). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 5115. Stav série: 2:2.

Zlín: Kašík - Kotvan, Urbanec, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurik a Hrazdira.
Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Roth, Trončinský - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Matuš, Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 4. • 17:10
PSG Zlín
PSG Zlín
4:3
ONLINE
7. dubna
17:10
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 14:39. Čech, 37:53. Köhler, 42:36. Marušák, 52:50. Veselý

Hosté: 0:32. Růžička, 39:40. Nosek, 52:31. Bonk

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Urbanec, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – P. Sedláček.

Hosté: Hrubec (M.Svoboda) – Galvas, Nosek, Linhart, Zíb, Trončinský, Roth, Foltýn, Matyáš – Adamský, Polanský, M.Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rufer Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek, Matuš.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Bláha, Kostka

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

5115 diváků

ONLINE: Zlín - Třinec (17:10)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud