František Suchan
7. dubna 2014 • 23:36

Rachůnek sestřelil Němce. Nešlo o záměr, taky dostáváme rány

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho nájezd do nejproduktivnějšího hráče Komety vypadal dost ošklivě a taky měl následky. Vojtěch Němec skončil na nosítkách a v nemocnici, sparťan Tomáš Rachůnek za to v pondělním duelu vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání za úder na hlavu. „Nešťastná náhoda,“ říkal o zranění soupeře.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:2
ONLINE
6. dubna
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 25:06. Němec, 26:32. J. Svoboda, 74:58. Káňa

Hosté: 05:49. Buchtele, 22:07. Piskáček

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Hosté: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Pilař, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Hrbas – Rolinek (C), Hlinka, Ton – I. Rachůnek, Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – T. Rachůnek, Simon, Klimek.

Rozhodčí

Fraňo, Hribik – Charvát, Pouzar

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7 200 (vyprodáno) diváků

Hlas měl roztřesený, vůbec nepůsobil jako monstrum lačnící po krvi. Sparťanský útočník Tomáš Rachůnek ostatně uznal, že nájezd do brněnského Vojtěcha Němce ve 36. minutě pondělní partie tolik s pravidly společného neměl. „Faul to asi byl, i když si nejsem vědomý, že bych nějak výrazně zvedl ruce. Je to play off, šel jsem dohrát souboj,“ popisoval.

Potíží jeho ataku ovšem bylo, že mířil ramenem do hlavy protivníka a ještě přiletěl jako třetí hráč do souboje, Němec už byl totiž v klinči s Petrem Kumstátem. „Ale to jsem ani nevnímal, protože se puk odrazil po mé střele a já za ním jel. U puku byl ale první hráč Komety a já ho dohrál. Pak už jen vím, že tam zůstal ležet. Rozhodčí to původně nepískli, ale asi po poradě s čárovými dospěli k závěru, že to byl faul,“ líčil Rachůnek smířlivě.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

Že v zápase dohrál, on i Němec, by prý původně netušil. „Můj první pocit takový nebyl, ale asi to nějaké následky mělo. Jestli ovšem došlo k nějakému zranění, je to nešťastná náhoda, nic víc,“ zmínil.

A že šlo zrovna o tahouna Komety, který už předtím v zápase schytal pár ran? „Ne žádný záměr někoho vyřadit, žádný takový pokyn nepřišel,“ odmítal Rachůnek. „Snažíme se hrát tvrdě, taky dostáváme rány. Všichni si myslí, že jsme technický tým, ale jestli chceme zápasy vyhrávat, musíme být tvrdí,“ nabádal.

Tenhle recept totiž v pondělí zafungoval, Sparta srovnala sérii zásluhou zvýšené říznosti. „Soupeři hrají to samé, jdou do nás a díky tomu získali své první dvě výhry. Byli důrazní, dobře bránili. Takový je play off hokej. My nemůžeme hrát tak, jak jsme hráli v základní části,“ věděl Rachůnek.

Jde o to, jestli u toho ve čtvrtek bude přímo na ledě, dá se totiž očekávat disciplinární trest…

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 3:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud