Miroslav Horák
9. dubna 2014 • 19:30

Jandač se diví Kýhosovi: Má tohle zapotřebí?! Já mám svědomí čisté

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pan Jandač dosáhl, čeho chtěl. Vyřadil nám nejlepšího hráče a nejlepšího beka. A nestalo se to poprvé. Kdo se motá kolem hokeje, tak to ví! Tak a ještě párkrát jinak zaútočil Vladimír Kýhos na Josefa Jandače. Brněnský kouč vidí v praktikách kouče Sparty jasný záměr za každou cenu a jakýmikoli prostředky odstranit elitní hráče Komety. Vyhrocené semifinále hokejové extraligy pokračuje za stavu 2:2 na zápasy ve čtvrtek v Praze.



Reakce druhé strany? Střídmá, bez emocí. Ukazující na to, že v Holešovicích víc než mediální střelbu řeší přípravu týmu na zásadní čtvrteční duel v Praze.

„Z jejich strany je to zbytečná hysterie. Já Kýhose respektuju jako bývalého hráče a schopného trenéra. Problém s ním nemám. Ať si v Brně komentují, co chtějí, my se soustředíme na hokej,“ vzkazuje Josef Jandač přes iSport.cz svému kolegovi.

V Brně panuje přesvědčení, že drsný atak sparťana Tomáše Rachůnka na jejich nejlepšího útočníka Vojtěcha Němce byl evidentním záměrem, jak se domoci převahy nad soupeřem v době, kdy Spartě teklo do bot. A to tím, že klíčového hráče vyřadí ze hry.

„V životě jsem hráči nedal, nedávám a nikdy nedám pokyn, aby šel soupeře zlikvidovat. Hráči, kteří pode mnou působili, to mohou potvrdit. Mám svoje životní zásady, jsem celkem slušně vychovaný a mozku v hlavě myslím dostatečně tolik, abych dokázal rozpoznat, co je a co není za hranou,“ řekl k tomu Jandač.

Rachůnek dostal od disciplinárky trest dva zápasy stop, stejně jako Jan Hanzlík za krosček do obličeje Lukáše Pecha. Výsledkem toho všeho je, že Brno přišlo o dva stěžejní muže sestavy, zatímco Sparta o řadového útočníka. A v tom Kýhos spatřuje Jandačův plán.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

„Ať mi uvede podobný případ z minulosti, zeptá se třeba Honzy Hanzlíka, kterého jsem trénoval, jestli dávám pokyny zranit soupeře,“ reaguje šéf sparťanské střídačky.

„Já na tyto praktiky spíš upozorňuju. Nedávno jsem sám obvinil pardubického trenéra Veneru, že na našeho hráče poslal svého (Vašíčka na Krejčíka). A nevycucal jsem si to z prstu. Od hráčů jsem měl informace toho druhu, že to není poprvé, kdy to Venera udělal a hráče vyslal za jiným. Zkrátka to bylo něčím podložené. Vůči mně to Kýhos podložené nemá, ani nemůže. Mám absolutně čisté svědomí.“

Při podrobném studiu obou drsných zákroků Jandač nepřišel na nic, co by hovořilo pro záměr soka zlikvidovat.

„Hanziho znám ze Sparty, to není zákeřný hráč. Jen se to prostě vyvrbilo, z ničeho podlého ho neviním. To samé Tomáš Rachůnek. Jsem si jistý, že Němce nechtěl zranit. Oba dostali stopku, tečka. Tahle série je vyhrocená spíš v novinách, než na ledě. Jasně, tam to jiskří, jak Brno, tak Sparta bojuje ze všech sil. Některé reakce v médiích mi ovšem přijdou zbytečně hysterické. Nevím, podle mě tohle Kýhos nemá zapotřebí,“ dodává Jandač v klidu.

Zda se hysterie přeleje i na led, se ukáže ve čtvrtek od 18.30.

Rozhovory s Vladimírem Kýhosem a Josefem Jandačem čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 3:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud