10. dubna 2014 • 14:22

Olomouc bojuje o splnění svého snu. Hráči válí v Radegast Indexu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baráž o hokejovou extraligu již vstoupila do své druhé poloviny a zatím se nevyvíjí dle předpokladů. Kladenští Rytíři a chomutovští Piráti totiž tahají za kratší konec. K tomu, aby se udrželi mezi extraligovou elitou, budou muset ještě hodně zabrat. Milým překvapením bojů o udržení je naopak Olomouc. Tým kolem kapitána Radima Kucharczyka může v baráži pouze získat.



Pro řadu hráčů by byl postup mezi elitu splněným snem. V porovnání s ostatními týmy v baráži nemá Olomouc ve svém středu žádnou věhlasnou hvězdu typu Patery nebo Kaberleho v Kladně, Výborného a Broše v Mladé Boleslavi nebo Bartečka a Svobody v Chomutově. I přesto aktuálně sahá po postupu.

SESTŘIH: Baráž o hokejovou extraligu, Chomutov - Olomouc 1:3
Video se připravuje ...

Za úspěchem stojí jistě obětavost a bojovnost hráčů HC Olomouc. Vždyť jen v první desítce bodování Radegast indexu, který tyto parametry měří, je pět hráčů Olomouce (Robin Staněk, Jan Jaroměřský, Tomáš Houdek, Mario Cartelli a Jiří Ondrušek). Olomoucké brankářské duo má snazší práci díky obětavosti spoluhráčů před sebou.

Za sedm utkání zblokovali 101 střel soupeřů, což je téměř 15 střel na jedno utkání a v porovnání s ostatními týmy téměř dvakrát tolik. Přičteme-li k tomu ještě 16 hitů týmu na utkání, je zřejmé, že HC Olomouc je nepříjemným soupeřem.

Podaří se Olomouci vybojovat sen v podobě postupu do extraligy? Nebo si i Kladno a Chomutov vezmou příklad z olomouckých bojovníků a baráž o hokejovou extraligu ještě zdramatizují?

Popis Radegast index:
Radegast index je nový parametr statistik, který bude sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast indexu bude každý měsíc vyhlášen Radegast index hráč měsíce (6x v základní části a 1x v play off).
Více na www.radegastindex.cz

Olomouc musela hrát s přelepenými dresy, nevlastní totiž práva na logo
Olomouc musela  hrát s přelepenými dresy, nevlastní totiž práva na logo

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud