Miroslav Horák
12. dubna 2014 • 04:40

Hlinka: Národ chce vidět Spartu padnout, my se ale nedáme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že stačí jednou prohrát a je po všem, to v holešovickém táboře všichni vědí. „Celý národ krom Pražáků se těší na to, až Sparta vypadne. Aby se jí všichni mohli smát,“ není hluchý ani slepý útočník Jaroslav Hlinka. Kometa vede ve válce o finále 3:2 na zápasy a už dnes může obšťastnit Brno a široké okolí. Třeskutá bitva vypukne v 17.30.



Ještě jednou šlápnou vedle a zůstane jim v rukách hořký bronz. Na akutní hrozbu však sparťané hledí obráceně. Jen dvě výhry a jsme ve finále! "Jedeme odhodlaní do Brna vyhrát," hlásí čtyřnásobný extraligový šampion. Jenže úkol to nebude jednoduchý: "Zkomplikovali jsme si to prohraným pátým utkáním, víme o tom a teď to musíme napravit.“

Sparťané narážejí zejména na precizně chytajícího brankáře Marka Čiliaka a většina útočníků na něj ještě nenašla recept. "Nepadá nám to tam. Štve mě to. Ve čtvrtek bychom druhýho góla nedali asi až do rána. Ale nebudu tady naříkat na smůlu a tak, takový debaty nemám rád," vysvětluje Hlinka v rozhovoru pro deník Sport.

Sparťané si po cestě do Brna nasadili sluchátka a krátili si čas muzikou Sparťané si po cestě do Brna nasadili sluchátka a krátili si čas muzikouFoto hcsparta.cz

V sobotu jim může skončit sezona. Brno má na své straně mečbol a je jednu výhru od postupu. Sparťané však stále věří: "Samozřejmě, že pořád věříme v postup, ale někde vzadu vám běhají myšlenky, že bychom vyřazením sezonu zahodili a degradovali. Přesně tohle by mě na tom všem štvalo ze všeho nejvíc. Nějaké splněné nebo nesplněné cíle, na to kašlu. Cíle na Spartě jsou stejně každý rok stejné – titul."

Všímá si ovšem také jiných věcí okolo semifinále. Například toho, že si většina národa přeje její vypadnutí. chodí. Co říká na vyhrocenou atmosféru v Brně? "Nevadí mi. Jen mi přijde úsměvný, co jsou tamní fanoušci schopní vyprodukovat. Kulisa je tam krásná, ale se svým synem bych na tribunu asi nešel. Jistě, po vyhraným zápase jsou všichni milí, pokud ale Kometa prohraje, ukazuje se, že úroveň některých lidí není úplně na výši," dodal útočník Sparty.

CELÝ ROZHOVOR S JAROSLAVEM HLINKOU ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud