Miroslav Horák
14. dubna 2014 • 04:40

Rolinek před bojem o všechno s Kometou: Nesmíme hrát jako Rusáci!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozpouštějte v Brně led, není důvod mrazit. Sparta po sobotní demolici v první třetině a celkové výhře 5:2 nad Kometou neuvažuje nad ničím jiným, než že dnes v Praze naváže na sobotní působivé dílo a vkročí do Masarykova finále. „Do něj chceme mnohem víc než oni,“ hlásí Tomáš Rolinek, kapitán Sparty.



V pátek se jim na Moravu necestovalo zvesela, to opačným směrem cesta po rozkopané D1 pěkně svištěla. Rychlý pochod do cíle bez zbytečných zastávek míní rudá armáda předvést i dnes večer v holešovické aréně. „Je to jen o nás,“ soudí sparťanský lídr Tomáš Rolinek, mistr světa 2010.

Sparta mohla v šestém semifinálovém utkání s Kometou ukončit sezonu. Jenže řekla důrazné NE! Čtyři rychlé góly zařídili vynucený sedmý a rozhodující zápas, který určí druhého finalistu. Ten se připojí ke Zlínu, který dokázal přejít přes Třinec. "Každá série jednou končí. V pátém utkání doma jsme byli lepší, měli jsme vyhrát. Nepovedlo se, ale teď už to vyjde," věří kapitán pražského celku.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 2:5
Video se připravuje ...

Sebedůvěra jim rozhodně nechybí, do finále chtějí za každou cenu: "Věříme si. Opravdu jde jen o to, abychom si na ledě plnili přesně to, co máme, a nedělali si tam, co sami chceme. To pak hrajeme jako Rusáci, kteří, když prohrávají, každý to tahá sám. To by byla naše zkáza,“ chápe Rolinek důležitost sehranosti.

Rozhodující zápas se kvapem blíží a Rolinek ví, že záleží na spoustě faktorů: " V pondělí rozhodne to, jak bude kdo k zápasu nachystaný, koncentrovaný, zodpovědný a naladěný na týmový výkon. Jednotlivec nic neznamená. A my víme, že záleží jen na nás, jak to celé dopadne,“ burcuje mužstvo.

Sedmý semifinálový zápas s brněnskou Kometou odehraje Sparta na domácím ledě v pondělí od 19:10. Vítěz utkání si zahraje ve finále hokejové extraligy, kde už na svého soupeře čeká Zlín. Ten dokázal porazit favorizovaný Třinec stavem 4:2 na zápasy. Napínavý zápas budeme sledovat od 19:10 ONLINE ZDE!

CELÝ ROZHOVOR SI MŮŽETE PŘEČÍST V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Sparťané Jaroslav Hlinka a Lukáš Klimek se radují z třetího gólu proti Kometě
Sparťané Jaroslav Hlinka a Lukáš Klimek se radují z třetího gólu proti Kometě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud