15. dubna 2014 • 20:22

Mladá Boleslav je krůček od postupu, Chomutov drží naději na udržení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 10. kole baráže o extraligu na ledě Kladna 5:3 a stačí jim zisk jediného bodu, aby po dvou letech slavili návrat do nejvyšší soutěže, hattrickem rozhodl Michal Broš. Naději drží chomutovští hráči, kteří vyhráli v Olomouci 3:2 v prodloužení a odvrátili svůj sestup z nejvyšší soutěže, od nějž je dělilo 71 vteřin. V předposlední minutě řádné doby však Piráty spasil vyrovnávacím gólem David Hruška a obrat tři sekundy před koncem prodloužení dokonal Ľuboš Bartečko.



Piráti překonali nervozitu a drží naději

Chomutov rozehrál existenční duel ještě před úvodním buly a po jeho intervenci původně nominovaného sudího Mináře s bydlištěm v Olomouci musel na poslední chvíli nahradit Husička.

Severočeši museli vyhrát a do páté minuty to vypadalo, že za vítězstvím půjdou útokem. Jenomže soupeř jejich aktivitu utlumil z první vážnější akce: Bartoň schoval své nahození na bránu do klubka hráčů, Růžička puk vyrazil jen před Vodného, který z voleje bez potíží zavěsil.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 18:00
HC Olomouc
HC Olomouc
2:3
ONLINE
15. dubna
18:00
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 04:33. Vodný, 46:35. Jergl

Hosté: 12:52. Kaše, 58:49. Hruška, 64:58. Bartečko

Sestavy

Domácí: Halász (Vošvrda) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.

Hosté: Růžička (Kostúr) – Malec, Stehlík, Havel, Krstev, Mrázek, Rutta, Bartejs, Tejnor – Svoboda, Bartečko (C), Bomersback – Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Sikora, Hromas – Kaše, Kämpf, Kubinčák.

Rozhodčí

Minář, Hradil – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Návštěva

5500 diváků

Bázeň Hanáků se rázem vytratila. Kohoutům narostla křídla a těžili z chybiček hostů ve středním pásmu. Rác se krátce po gólu prosmýkl po pravém křídle a jeho švihu scházely centimetry. Herman ve 12. minutě už svůj bekhend tlačil pod břevno, ale Růžička vytasil výtečný reflex a lapačkou vyloženou šanci zmařil. Přestože Chomutov přepustil iniciativu soupeři, paradoxně mu opatrnější hra přinesla vyrovnání. Domácí propadli ve středu hřiště, Kaše se protáhl kolem Selingra a blafákem bezpečně skóroval.

Piráti byli v existenčním duelu zahlceni nervozitou, vázla jim kombinace a dravější Hanáci měli i ve druhém dějství mírně navrch. Ale v půlminutové přesilovce pět na tři si šanci nevytvořili a jinak je hosté dokázali držet v rozích, odkud na Růžičku létaly jen nahazované puky. Hosté byli nebezpeční z brejků, ale Krstev slibné přečíslení překombinoval a zazvonil jen na boční konstrukci. Olomouckou chybu u zadního mantinelu už ale musel hasit Halász, který kryl Hřebejkův pokus.

SESTŘIH: Baráž o hokejovou extraligu, Olomouc - Chomutov 2:3 v prodloužení
Video se připravuje ...

Olomouc se v tlaku držela i díky přesilovkám, jenže ty Hanákům v baráži vůbec nejdou a dnešek nebyl výjimkou. Co jim jde ale na výbornou je důraz před brankou. Jergl se ve 47. minutě probil ve skrumáži k dorážce a svým prvním gólem v baráži dostal domácí do vedení. Kdyby vzápětí Ostřížek a Švaňhal nezahodili sóla na Růžičku, mohlo být jasno.

Hosté se tak z těžké defenzívy ještě dokázali vymanit, ale k vyrovnání jim 71 sekund před koncem řádné doby dopomohla Bartoňova chyba, po níž únik dva na jednoho zakončil kanonýr Hruška.

Otřesená Olomouc úplně vypadla z role a už se jen bránila drtivému tlaku extraligisty. Gajovského šanci v poslední vteřině řádné doby zmařil Halász, pak Gajovský neuspěl ani v prodloužení, ale nápor hostů korunoval v čase 64:57 vítězným gólem Bartečko. Piráti ztrácí na svého dnešního soka dvě kola před koncem čtyři body.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vodný (Bartoň, Marosz), 47. Jergl (Diviš, Švaňhal) - 13. O. Kaše (J. Stehlík), 59. D. Hruška (Hřebejk), 65. Bartečko (J. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Sikora (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Boleslavští zvítězili, ale jistotu ještě nemají

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 10. kole baráže o extraligu na ledě Kladna 5:3 a stačí jim zisk jediného bodu, aby po dvou letech slavili návrat do nejvyšší soutěže. Hattrickem zařídil vítězství útočník Michal Broš, který si připsal v 50. minutě i vítěznou trefu. Mladá Boleslav nejdříve vedla 2:0, pak už jistě sestupující Kladno otočilo stav na 3:2, ale Bruslařský klub dokázal odpovědět a dvě kola před koncem je opět o něco blíže jistotě účasti v extralize.

Úvod utkání před 1300 diváky šance nenabídl. Jen při Machačově vyloučení otestoval domácího gólmana Cikánka Broš. Rytíři mohli otevřít skóre v 15. minutě, kdy faulovaný Machač bekhendem na Valenta nevyzrál. V přesilovce se snažil protlačil do šance Dalecký. Na přelomu první a druhého dějství Mladá Boleslav nevyužila při trestech Strnada a Procházky 79 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 18:00
Rytíři Kladno
Rytíři Kladno
3:5
ONLINE
15. dubna
18:00
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 36:15. Šilhavý, 37:26. Tenkrát, 41:10. Dragoun

Hosté: 25:59. Broš, 30:30. Broš, 43:57. Látal, 49:18. Broš, 59:39. Mikulík

Sestavy

Domácí: Cikánek (Chábera) – Gutwald, Kaberle, Majeský, P.Hořava, Kolařík, Růžička, Procházka – M. Hořava, Patera, Tenkrát – Eberle, Machač, Dalecký – Kuchler, Dragoun, Strnad – Bílek, Zagrapan, Šilhavý

Hosté: Valent (Will) – Pojkar, Toman, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický – Mikulík, Výborný, Pabiška – Lenc, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Starý – Jarůšek, Vrbata, Kubica – Podsedníček

Rozhodčí

Mikula, Souček – Blüml, Ondráček

Stadion

ČEZ Stadion, Kladno

Návštěva

1740 diváků

Další dvojnásobné výhody se dočkali hosté po vyloučeních Růžičky a Miloslava Hořavy a už se dostali do vedení. Ve 26. minutě našel David Výborný mezi kruhy Broše, který už neměl problém překonat kladenského gólmana. Ve 31. minutě nejdříve neproměnil únik Tenkrát a vzápětí se radoval opět Bruslařský klub - osamocený Broš usměrnil za Cikánkova záda Pojkarovu přihrávku.

Kladno se snažilo odpovědět. Patera ještě šanci nevyužil, ale ve 37. minutě překonal Valenta tečí střely Kaberleho Šilhavý. Za 71 vteřin bylo vyrovnáno, když po vhazování v útočném pásmu vystřelil Miloslav Hořava a Tenkrát úspěšně dorážel.

Kladno se pak ubránilo v dalším oslabení při Procházkově akci. Ideální příležitost dovršit hattrick měl Broš, ale nejdříve si před odkrytou brankou puk zpracoval a pak zamířil jen do Cikánka.

SESTŘIH: Baráž o hokejovou extraligu, Kladno - Mladá Boleslav 3:5
Video se připravuje ...

Po 70 vteřinách třetí třetiny Kladno stav otočilo, když dostal na levé straně prostor Dalecký a přesnou ránou překonal Valenta. Ve 44. minutě hosté smazali ztrátu, když z úhlu prostřelil Cikánka Látal. Za tři minuty mohl vrátit Kladnu vedení Šilhavý, který se dostal před mladoboleslavského gólmana a bekhendem zakončil do levé tyče.

Hosté pak odolali při trestu Broše, který čtvrt minuty po návratu dovršil svůj střelecký večer, když přesnou střelou švihem o pravou tyč překonal Cikánka. Vyrovnat se snažil Tenkrát. Hosté pojistili výhru v závěrečné power play díky Mikulíkovi.

Po výhře Chomutova v Olomouci 3:2 v prodloužení ale Mladoboleslavští slavit postup nemohli. Dočkat se mohou nejdříve v pátek v Olomouci.

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:0, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 37. Šilhavý (T. Kaberle, Bílek), 38. Tenkrát (M. Hořava, Patera), 42. Dalecký (Eberle, David Růžička) - 26. Broš (D. Výborný, Musil), 31. Broš (Pojkar, Klimenta), 44. M. Látal (Starý, Žabka), 50. Broš, 60. Mikulík (Musil). Rozhodčí: Mikula, Souček - Blümel, Ondráček. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:1. Diváci: 1740.

Tabulka
1. Mladá Boleslav 10 5 2 1 2 33:20 20
2. Olomouc 10 5 0 3 2 28:28 18
3. Chomutov 10 3 2 1 4 22:23 14
4. Kladno 10 1 2 1 6 26:38 8

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud