17. dubna 2014 • 21:00

První zápas moravského finále ovládl Zlín. Poradil si s Kometou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOSESTŘIH | Hokejisté Zlína porazili v prvním finále play off extraligy Kometu Brno 3:0 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 1:0. Domácí o svém výhře rozhodli již v první třetině, ve které si vypracovali dvoubrankové vedení. Gólman Libor Kašík udržel podruhé v play off čisté konto. Série bude pokračovat v pátek opět ve Zlíně.



Kometa se na vyprodaném stadionu Luďka Čajky představila v brance s Trvajem, který dostal poprvé v play off od začátku přednost před Čiliakem. Stejně jako Kašík však na začátku moc práce neměl. Oba týmy hrály opatrně.

V 7. minutě ale hosté chybovali při střídání, na ledě byli v šesti a domácí se v následné přesilovce dostali do vedení. Již po šesti sekundách využil výhodu od modré čáry přesně střílející Marušák. Druhý gól mohl přidat po samostatné akci Holík, ale v koncovce nemířil přesně.

Podobně se na druhé straně prezentoval při brněnské přesilovce Hruška, který nedokázal trefit odkrytou zlínskou branku. Kometu jeho nezdar mrzel o to více, že v 15. minutě zvýšil vedení domácích pohotově dorážející Balaštík.

Po Holíkově chybě mohl snížit Čermák, ale Kašíka nepřekonal stejně jako ve 25. minutě Němec. Kometa byla s ohledem na stav logicky aktivnější, Zlín ale pozorně bránil a čekal na rychlé protiútoky nebo na chybu soupeře. Ta přišla ve 36. minutě, kdy brněnští hráči nechali za brankou volného Melenovského a nepokryli ani Honejska, který zblízka překonal Trvaje potřetí střelou na zadní tyč.

Připravit Kašíka o možnou druhou nulu v play off se snažil Čermák, na zlínskou jedničku si ale nepřišel. Brněnský kapitán vyšel jako poražený ze souboje s Kašíkem i při dvojnásobné přesilové hře, která byla dlouhá 37 sekund. Dvaadvacetiletý brankář tak podruhé za sebou proti Kometě neinkasoval, nulu udržel i v posledním vzájemném souboji v základní části. O díky dalšímu výbornému zákroku proti Tomáši Svobodovi v 59. minutě.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Zlín - Kometa Brno 3:0
Video se připravuje ...

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Marušák (Leška, Köhler), 15. Balaštík (Köhler, Zámorský), 37. Honejsek (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Zlín: Kašík - Zámorský, Kotvan, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Trvaj - Miller, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa. Dujsík - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 4. • 18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
3:0
ONLINE
17. dubna
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 6:27. Marušák, 14:40. Balaštík, 35:55. Honejsek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – P. Sedláček

Hosté: Trvaj (Čiliak) – Žižka, Miller, Kempný, Kováčik, Dlapa, Kuboš, Dujsík – Pivko, Čermák, Zohorna – Káňa, Němec, T. Svoboda – J. Hruška, Koreis, J. Svoboda – Burian, Mrázek, Vondráček – Raška

Rozhodčí

Šindler, Jeřábek – Gebauer, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

7 000 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Zlín - Brno (18:20)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud