Zdeněk Janda
18. dubna 2014 • 20:50

Nadšený Vrbata hlásí ze zámoří: Jsem šťastný, že se to povedlo!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze zámoří si ten zápas pochopitelně nemohl nechat ujít. A po něm v něm vytryskla radost. Útočník Radim Vrbata, opora Phoenixu a třetinový spolumajitel mladoboleslavského klubu, byl pochopitelně moc rád, že se jeho tým po dvou letech vrací do extraligy. „Jsem samozřejmě moc šťastný, že se to povedlo,“ řekl krátce pro iSport bezprostředně po zápase, v němž Boleslav sice prohrála v prodloužení v Olomouci, ale na postup to stačilo oběma mužstvům.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 18:00
HC Olomouc
HC Olomouc
5:4
ONLINE
18. dubna
18:00
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 17:05. Kucharczyk, 32:31. Kucharczyk, 44:40. Marosz, 45:42. Ostřížek, 61:30. Knotek

Hosté: 05:36. Pabiška, 26:44. Mikulík, 39:22. Jarůšek, 48:53. Ovčačík

Sestavy

Domácí: Vošvrda (Halász) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.

Hosté: Will (Růžička) – Toman, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka – Pabiška, Výborný (C), Mikulík – Klimenta, Broš, Lenc – Starý, Musil, Látal – Kubica, Vrbata, Jarůšek – Podsedníček.

Rozhodčí

Hradil, Jeřábek – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Z osobního hlediska v posledních dnech kousal zklamání, s Phoenixem se do bojů o Stanley Cup nedostal.

Ale Boleslav mu notně spravila náladu. „Poděkování zaslouží všichni, kteří se kolem mladoboleslavského hokeje pohybují. Hlavně bych chtěl poděkovat hráčům, trenérům, celému realizačnímu týmu, ale také fanouškům a sponzorům, kteří nám po sestupu zůstali věrní i v první lize,“ vykládal Vrbata, spolumajitel klubu.

„Jsem rád, že se nám to povedlo a všichni se vypořádali s tím tlakem, pod kterým jsme poslední dvě sezony byli,“ dodal 32letý útočník, který se přes internet díval na živý přenos, do toho ještě sledoval online zpravodajství z toho, jak se vyvíjí zápas v Chomutově. A už po šedesáti minutách, tedy ještě před prodloužením, mohl začít slavit.

Dobře věděl, že pokud by to neklaplo, bylo by to brané v Boleslavi za velký neúspěch. Žádné uspokojení ale nehrozí. Naopak. „Každopádně nás teď čeká hodně práce, abychom byli připraveni na extraligu tak, abychom v ní hráli důstojnou roli,“ dodal Vrbata v bezprostřední reakci pro iSport.cz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud