21. dubna 2014 • 22:44

Zámorský: Chtěli jsme Kometě finále otrávit, povedlo se nám to

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zápase už mu bylo hej… Ale na začátku? Jiný by po tak rychlém kiksu měl co dělat, aby utkání dohrál v obvyklém standardu. Petr Zámorský je jiný kalibr, na minelu rychle zapomněl a pak třetí finále rozhodl. „Gól a dvě asistence, byl jsem u všeho. Co víc jsem dnes mohl udělat?“ usmíval se zlínský bek po vítězné bitvě 4:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 18:50
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
1:4
ONLINE
21. dubna
18:50
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 00:15. Pivko

Hosté: 14:08. Čech, 22:26. Zámorský, 34:19. Köhler, 59:19. Čech

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Dujsík – H. Zohorna, Čermák (C), Pivko – T. Svoboda, Němec, Káňa – J. Svoboda, Koreis, J. Hruška – Vondráček, Mrázek, Burian – Raška.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Urbanec, Kotvan, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek (C), Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – Sedláček.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Robin Šír – Jiří Gebauer, Vít Lederer

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

A že v zápise má jen bilanci 1+1? To sedí, český reprezentant si soukromě připsal i nahrávku na jediný brněnský gól Libora Pivka. Po svém zaváhání zkraje první části šla Kometa do vedení. V 15. vteřině… „Snažil jsem se na to nemyslet. Hodil jsem to za hlavu a od druhého střídání jsem hrál nový zápas,“ popisoval Zámorský, jak se snažil nešikovný start vypudit z hlavy. O podcenění situace prý nešlo. „Brněnský hráč vystihl mou rozehrávku, přečetl mě a ujel sám na bránu. Moje chyba.“

Zámorského zapomínání probíhalo hodnotně, v 15. minutě jeho ránu dorazil za Čiliaka Filip Čech, ve 23. minutě s pomocí Čermákovy teče pak uznávaný zadák upravil na 2:1. Brno bylo rázem omráčené. Opticky totiž mělo navrch, ale ve finální fázi krutě hořelo. „Parádně jsme dnes plnili náš zodpovědný hokej zezadu. Chtěli jsme to Brnu otrávit,“ vyzradil něco málo z manuálu kouče Vlacha.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Kometa Brno - Zlín 1:3
Video se připravuje ...

Takže už v úterý může Zlín slavit. Opět po deseti letech. „Já bych to ale za hotové ještě nebral. Musíme hrát dál s pokorou a na další zápas se připravit jako na normální zápas. Nemít v hlavách, že máme mečbol. Je to blízko, ale ne náhodou se říká, že poslední krok je nejtěžší. Každopádně pohoda je na naší straně. Brno ví, že musí. Na nás je, abychom tohoto stavu využili. Chceme to dorazit hned v úterý,“ plánuje Petr Zámorský.

O to dřív by pak mohl dorazit na sraz reprezentace. Mezi hráče bojující o mistrovství světa v Minsku Zámorský rozhodně patří.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud