22. dubna 2014 • 00:01

Berdych vyměnil tenis za hokej: Ester se radovala z výhry Zlína!

Autor: jip, op
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych si v nabitém kalendáři našel čas a vypravil se na třetí finále hokejové extraligy mezi Kometou Brno a Zlínem. Komu sám fandí, to se neví. Pro čí barvy ale tluče srdíčko jeho milé Ester Sátorové, která seděla ve vyprodaném kotli vedle něho, nebude velkou hádankou: rodačka z Napajedel musela být nadšená výhrou Beranů 4:1, kteří jsou už jen krok od titulu.



Hvězdný pár se na ostře sledovaný zápas usadil na hlavní tribuně, kde si Berdycha a Ester našla interní kamera už během první třetiny. Diváci reagovali spontánně, dlouhým potleskem. Berdych se usmíval, fanoušci kolem něho vstávali a tleskali.

„Ale kdo ví, komu vlastně fandil, když má přítelkyni ze Zlínska. Nám bohužel moc štěstí nepřinesl,“ zalitoval s mírným úsměvem brněnský útočník Vilém Burian, tenisový fanoušek. „Já Berdychovi přeju, je šikovný. Daří se mu, tak ať se mu daří dál,“ říkal vysoký hokejista.

Tomáš Berdych si s přítelkyní Ester Sátorovou užíval hokejovou atmosféru při extraligovém finále mezi Kometou Brno a Zlínem
Tomáš Berdych si s přítelkyní Ester Sátorovou užíval hokejovou atmosféru při extraligovém finále mezi Kometou Brno a Zlínem

Štěstí, klika, haluz… to byla častá slova v úvahách hráčů Komety po třetím finále. Sice poprvé v sérii dali gól, když po 15 vteřinách hry odčarovali kouzlo zlínského brankáře Libora Kašíka, ale že by se jim herně dařilo lépe než v předchozích partiích, to přes stupňovanou snahu taky říct nešlo.

A tak přestože každým zápasem vytvářejí větší a větší tlak na Zlín, jsou blíž a blíž konečnému stříbru. Po titulu už se sápe odhodlaný soupeř. „My jsme štěstí měli dost proti Spartě, tak doufám, že jsme si ho nevybrali všechno a že na nás ještě jeden zápas počká,“ chytá se naděje bojovník Jan Káňa.

Na vlastní kůži poznal, jak je to zatím ve finále pro Kometu vrtkavé. Přestože se říká, že štěstí přeje lepšímu, Brňané už mají pocit, že tohle je pro ně vyložená klatba. „Jinak nevím, jak si vysvětlit, že jim ta střela proletí a odrazí se přímo na hokejku, my tam stojíme tři a lítá nám to na nohy nebo na druhou stranu, než stojíme,“ diví se Káňa.

Tak, jak popsal, dostala Kometa vyrovnávací gól na 1:1. A místo vyššího vedení se musela se Zlínem mordovat zase od nerozhodného stavu. Což je pro ni ve finále zatím nerozkousnutelný problém. „Celou první třetinu jsme byli u nich, pak mě tam vystřelí obránce, ještě mě to proletí přímo mezi nohama, jemu se to odrazí přímo na hokejku, plácne do toho a ze třetiny, kdy my jsme dominovali, je to 1:1,“ rozčiluje Káňu.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Kometa Brno - Zlín 1:3
Video se připravuje ...

Také Burian litoval: „Mělo to být po patnácti minutách tři nula.“ Jenže nebylo. A tak ve více případech brněnské hledání v útočném pásmu vypadalo jako blesková improvizace. A totiž ať Brňané dělají co chtějí, vždycky na konci akce před sebou vidí soupeřovu stopku. Když to zkusí opačnou stranou, prostředkem nebo odzadu, následuje to samé. Obětavý zlínský chumel je všude.

„I tak jsme se do šancí dostali. Na těch jsme ztroskotali,“ smutně konstatoval Burian. To mluvil hlavně o první třetině, kdy Kometa soupeře svírala. Do frenetické atmosféry v hale přišlo ještě představení tenisty Tomáše Berdycha na obrazovce nad ledem.

A aby slavnostní nebylo málo, přišla ohlášení o nedávných 40. narozeninách domácího brankáře Jiřího Trvaje, pro třetí finále náhradníka na lavičce. Několikrát za sebou musel Trvaj vstát a tleskat divákům, kteří vestoje bouřili. „Měl jsem husí kůži za něj. Myslím, že ho to dojalo,“ uznale pokyvoval hlavou Vilém Burian.

Tomáš Berdych si s přítelkyní Ester Sátorovou užíval hokejovou atmosféru při extraligovém finále mezi Kometou Brno a Zlínem
Tomáš Berdych si s přítelkyní Ester Sátorovou užíval hokejovou atmosféru při extraligovém finále mezi Kometou Brno a Zlínem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud