22. dubna 2014 • 21:00

Extraliga ještě svého mistra nezná. Kometa doma porazila Zlín

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOSESTŘIH | Hokejisté Komety Brno porazili ve čtvrtém finále play off extraligy Zlín 3:1 a snížili stav série na 1:3. Domácí odvrátili první mečbol soupeře zejména díky útočníkovi Jakubu Koreisovi, který dnes jeden gól vstřelil a na dvou brankách se podílel asistencí. Druhou šanci získat Masarykův pohár bude mít Zlín v pátek v domácím prostředí.



Trenér Komety Kýhos se po pondělním nezdaru rozhodl pozměnit sestavu, v brance dostal místo Čiliaka přednost Trvaj. Úvod byl tentokrát z obou stran opatrný, nápor Brna nepřišel. Při vyloučení Tomáše Svobody mohli otevřít skóre Balaštík nebo Řezníček, Trvaj si ale s jejich střelami poradil.

V 7. minutě se domácí dostali do vedení, když se Koreisova přihrávka z rohu hřiště odrazila k volnému Jakubu Svobodovi, který překonal Kašíka. Zvýšit mohla Kometa v přesilových hrách, nedokázala však využít ani 21 sekund dlouhou výhodu pět na tři. V 17. minutě ale rozjásal vyprodanou Kajot arenu Vondráček, jemuž přihrál zpoza branky Koreis. Opět se tak prosadila třetí formace domácích.

V závěru první třetiny měli dvojnásobnou přesilovku i hosté, v pěti proti třem hráli 110 sekund, snížit však nedokázali. Na začátku druhé části ale v pokračující klasické výhodě skóroval kapitán Čajánek.

Zlín následně ožil a Trvaj musel likvidovat řadu šancí. Oba týmy měly hned několik přesilovek, v nichž se ale neprosadily. Po Trvajově chybné rozehrávce byl blízko gólu Kubiš, brankář Komety ale své zaváhání stihl napravit. Ve 40. minutě Kašík se štěstím vyrazil Kempného střelu, Trvajovi po Köhlerově pokusu pomohla tyč.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky našel Kuboš přihrávkou najetého Koreise, který udělal kličku i Kašíkovi a přiblížil Kometu první výhře v sérii. Brňané poté nevyužili další přesilovku pět na tři, tentokrát dlouhou 69 sekund, mrzet je to ale nemuselo. Na jejich výhře nic nezměnilo ani neproměněné trestné střílení Čermáka. Zlín tak přišel o sérii sedmi výher v play off.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Kometa Brno - Zlín 3:1
Video se připravuje ...

HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jakub Svoboda (Koreis), 17. Vondráček (Koreis, Kempný), 42. Koreis (Kuboš, Žižka) - 21. Čajánek (Zámorský, Veselý). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Veselý (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Brno: Trvaj - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, Pivko - Vondráček, Koreis, Jakub Svoboda - P. Mrázek, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brankář Kašík musel vyjet z brankoviště, aby zabránil Burianovi v nájezdu
Brankář Kašík musel vyjet z brankoviště, aby zabránil Burianovi v nájezdu

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:1
ONLINE
22. dubna
18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 06:42. J. Svoboda, 16:13. T. Vondráček, 41:42. Koreis

Hosté: 20:37. Čajánek

Sestavy

Domácí: Trvaj (Čiliak) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – J. Káňa, Čermák (C), T. Svoboda – Pivko, V. Němec, H. Zohorna – J. Svoboda, Koreis, T. Vondráček – Burian, Raška, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Urbanec, Zámorský, Kotvan, Marušák, Matějíček, Řezníček – Veselý, Čajánek (C), Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – Sedláček. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Vladimír Šindler, Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7200 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Kometa Brno - PSG Zlín (18:20)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud