25. dubna 2014 • 14:33

Veselý přijde o finále! Disciplinárka potvrdila trest na dva zápasy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlín se definitivně musí obejít v dnešním pátém finále proti brněnské Kometě bez nejlepšího střelce play off hokejové extraligy Ondřeje Veselého. Klub neuspěl s odvoláním a disciplinární komise útočníkovi potvrdila za faul ve čtvrtém utkání trest na dva zápasy.



Zlín vede v sérii o titul nad Kometou 3:1 a dnes večer na domácím stadionu může pohár pro mistry převzít. Veselý k dosavadním výsledkům Beranů v play off přispěl osmi góly a pěti asistencemi, což ho řadí na druhé místo produktivity celého play off.

Disciplinární trest ve čtvrtek dostal za to, že ve třetí třetině úterního duelu krosčekoval zezadu na mantinel brněnského obránce Michala Kempného. V utkání obdržel za zákrok dvouminutový trest a také osobní na deset minut.

Ondřej Veselý vyfasoval za drsný krosček trest na dva zápasy
Video se připravuje ...

Zlín podle tiskové zprávy svazu odvolání proti dvouzápasovému trestu odůvodnil tím, že se Kempný zachoval "nešikovně, dalo by se říci, že i úmyslně" a že Veselý "nestačil zareagovat na náhlou změny směru jízdy protihráče".

Disciplinární komise se s tím neztotožnila. "Již po přechodu modré čáry hráč nejevil snahu hrát kotouč, ale po zřetelném zpomalení se dostal za záda protihráče, který nemohl v rohu kluziště pokračovat ve směru jízdy, ale musel přibrzdit, aby mohl nastřelený kotouč převzít," uvedla v prohlášení s tím, že Veselý se na střet připravoval už před brankovou čarou. "Při zákroku rovněž nešlo o běžné dohrání tělem, nýbrž o zjevné přistrčení protihráče rukama v nebezpečné vzdálenosti od mantinelu," konstatovala komise.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud