Richard Šíma
22. května 2014 • 12:17

Patera trénuje pod Dopitou. Žádné kamarádství, "Patýs" musí makat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dobyli spolu nejvyšší mety včetně naganského zlata. Znají se z reprezentace, hráli spolu ve Vsetíně v dobách tamní největší slávy. Jejich vzájemný vztah teď dostal nový rozměr. Jiří Dopita je šéfem, Pavel Patera musí poslouchat. Tak to určuje hierarchie v hokejové Olomouci. Dopita je klubovým majitelem a trenérem, Patera z Kladna přestoupil jako hráč. A ve středu si oba novou spolupráci naostro vyzkoušeli. Patera úpěl pod činkami v posilovně, Dopita mu určoval dávky.



A byly to dávky na začátek docela silné. Dopolední hodinka v posilovně v útrobách stadionu fotbalové Sigmy byla výživná. Třiačtyřicetiletý hráč makal tu s velkou činkou na ramenou, tu zase s těžkým závažím nad hlavou, jindy na žíněnce za pomocí sklapovaček mořil své břišní svalstvo.

„Patýýýýs, pomož si nohama!“ komandoval Dopita svého dávného kamaráda. „Nestůj u toho na patách!“ napomínal vytrvale. Se stopkami v ruce odměřoval Paterovi i jeho spoluhráčům dobu intenzivní dřiny.

Exkladenský centr poslouchal na slovo. Bylo znát, že má chuť Dopitovi tu a tam něco odpovědět, ale neudělal to. Místo toho se usmíval, pokud mu na to zrovna zbývaly síly.

Pavel Patera dře v Olomouci pod dohledem přísného šéfa Dopity
Video se připravuje ...

„To víte, že jsem měl chuť Jirkovi něco odpovědět. Ale nesmím. Je to trenér, já jsem hráč a nic takového nepřichází během tréninku v úvahu,“ řekl Patera, když trénink skončil. „Až budeme sami, vyříkáme si to,“ usmíval se.

Vypadal spokojeně. A na sezonu v Olomouci se prý těší. „Je to pro mě další výzva. A to, že můžu hrát pod takovými trenéry, jako je Jirka Dopita a Petr Fiala, které velmi dobře znám, je něco, na co se moc těším,“ vyznal se Patera.

Že by se Olomouc měla stát outsiderem extraligy, si nemyslí. „Už v baráži, když jsem proti Olomouci ještě jako hráč Kladna nastupoval, bylo znát, že je to hodně nepříjemný soupeř. Teď je tady pár nových hráčů, další ještě možná přibudou, fakt se nebojím, že bychom měli být jen do počtu,“ poznamenal olympijský vítěz z Nagana.     

A Dopita? "Jsem moc rád, že tady Pavla máme. Jeho šikovnost a herní inteligence nám může hodně pomoct. Ale úlevy ode mě nedostane," usmíval se olomoucký trenér. "Měřím všem stejně. A tohle byl teprve začátek, oprvadové tréniková dávky teprve přijdou," upozornil olomoucký šéf.

Rozhovor s Pavlem Paterou čtěte v pátečním deníku Sport

Pavel Patera se zapojil do letní přípravy hokejistů Olomouce
Pavel Patera se zapojil do letní přípravy hokejistů Olomouce


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud