Květoslav Šimek
21. července 2014 • 14:45

VIDEO: Luxusní aréna pro Oceláře už je skoro hotová. Podívejte se!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři vyjeli poprvé na led. Zatím ještě ve staré Werk Areně, do nové haly, která by měla být nejkomfortnějším extraligovým stánkem, se budou stěhovat příští pondělí. Poslední stavební úpravy finišují, dělníci makají ve dne v noci, aby se vše stihlo v termínu. První zápas v nové hale budou hrát Oceláři 31. července s Libercem.



„Právě halou v Liberci jsme se nechali inspirovat, takže to bude i stylové,“ říkal prezident klubu Ján Moder. „Původně jsme měli domluvený zahajovací zápas s pražským Lvem, ale když tento klub zanikl, bylo třeba domluvit náhradního soupeře na první zápas.“

Nová luxusní aréna hokejistů Třince je těsně před dokončením
Video se připravuje ...

Víceúčelová hala pro 5200 diváků stála zhruba 700 milionů korun. Patnáct procent nákladů pokryly dotace, zbytek platí Třinecké železárny a Moravia Steel. Oceláři sází na komfort a zábavu. Pod stropem už visí multifunkční kostka, mantinely jsou smontované z LED panelů. Novinkou bude i 3D mapping ledu, díky kterému se mohou na plochu promítat „plastické“ obrázky.

„Když už halu stavíme, chceme, aby byla komfortní pro hráče i fanoušky,“ říkal v průběhu stavby viceprezident klubu Jan Czudek. Hokejisté se nemohou stěhování dočkat. „Těším se, bude to přínos pro klub i celou extraligu,“ hlásil obránce Rostislav Klesla, posila z Phoenixu.

V nové hale zatím finišují poslední úpravy. Pilně se pracovalo i v prostorné šatně pro domácí tým. Dělníci dokončují i poslední úpravy kolem haly. Tak aby do startu přípravy byly příjezdové cesty i parkovací plochy nachystané.

ZÁPASY TŘINCE V NOVÉ HALE

31. července: Třinec – Liberec (17 hodin)

1. srpna: Třinec – Olomouc (11)

5. srpna: Třinec – Minsk (17)

Turnaj Steel Cup 2014

12. srpna: Třinec – Vítkovice (18)

14. srpna: Třinec – Košice (19)

15. srpna: Třinec – Čerepovec (17)

Hokejisté Třince vyrazili poprvé po letní pauze na led
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud