Květoslav Šimek
31. července 2014 • 20:46

S orientací Adamský problémy nemá – je prvním střelcem nové arény

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Historicky první gól v nové třinecké Werk Areně vstřelil Martin Adamský. Tedy útočník, který po prvním tréninku v luxusní aréně za 700 milionů korun zaperlil hláškou o zvykání na nové prostředí. „Orientace? Tak já jsem heterosexuál,“ hlásil Adamský s kamenným výrazem ve tváři. Zjevně nebude mít problémy ani s orientací hokejovou. K vítězství nad Libercem 6:2 přispěl dvěma body (1+1).



„Chtěli jsme se zapsat vítězně, jsem rád, že se to povedlo,“ pochvaloval si Martin Adamský. Historicky první gól, který si v nové Werk Areně připsal už ve čtvrté minutě, jej podle všeho bude stát slušné zápisné. I když se tomu se smíchem bránil.

„Nemám peníze, nedám do kasy nic!“ hlásil Adamský. „Nic vypsáno speciálně nebylo, ale Danek (týmový pokladník Rákos) už ke mně jel, že prý mě to bude něco stát.“

Na historicky první zápas Ocelářů ve Werk Areně byl vstup zdarma. Auta a davy diváků dlouho před duelem slušně zablokovaly dopravu.

S orientací Adamský problémy nemá – je prvním střelcem nové arény
Video se připravuje ...

„Atmosféra i akustika byla v hale výborná,“ pochvaloval si obránce Rostislav Klesla, který je novým kapitánem týmu. „Hned jak jsme vyjeli na led, lidi fandili a dobře se to ozývalo. Paráda, tohle nás bude táhnout, dodávat sílu. V sezoně to budeme potřebovat.“

Oceláři sice nenasadili nejsilnější sestavu, odpočívali například útočníci Kreps, Plíhal nebo obránci Trončinský a Doudera. Přesto neměli s Libercem vážnější problémy. Po necelých osmi minutách vedli 2:0 a po šestém gólu už se v poslední třetině ozývalo skandování: „Deset, deset!“ A přišlo i na první mexické vlny.

Třinecký útočník Lukáš Žejdl (vpravo) střílí gól. V brance Liberce je Ján Lašák. Vlevo obránce Michal Plutnar.Foto ČTK

„Jak se nám v nové hale hrálo?“ reagoval liberecký obránce Jan Výtisk. „Asi ne moc dobře, když to skončilo 2:6. Udělali jsme hrozně chyb, jen já dvě velké… Tohle musíme pro příště zlepšit.“

Dvěma góly se v třineckém dresu blýsknul útočník Lukáš Žejdl – posila ze Slavie. Trefili se i oba testovaní slovenští útočníci Jakub Gašparovič a Vladimír Dravecký. Hned v pátek hrají Oceláři od 11 hodin další přípravný zápas s Olomoucí.

Zleva Jakub Gašparovič (Třinec), Jiří Říha (Liberec) a Aleš Pisárik (Třinec).Foto ČTK

TŘINEC – LIBEREC 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Branky: 4. Adamský (Polanský, Pisárik), 8. Hrňa, 26. Gašparovič (Adamský), 35. Dravecký, 41. Žejdl (Rákos, Kindl), 54. Žejdl – 33. Skalický (Škoula), 48. Vlach (Bartek, Bulík)

TŘINEC: Hamerlík – Klesla, Pisárik, Foltýn, Zíb, Galvas, Nosek – Adamský, Polanský Gašparovič – Kindl, Žejdl, Rákos – Chmielewski, Marosz, Dravecký – Hrňa, Matuš, Cienciala.
Trenéři: Jiří Kalous, Václav Varaďa.

LIBEREC: Lašák – Výtisk, Gřegořek, Škoula, Plutnar, Derner, Voráček, Šimek, Říha – Víšek, Bulík, Bartek – Krenželok, Urban, Skalický – Vlach, Jelínek, Bulíř – Kica, Jonák, Psota.
Trenéři: Pavel Hynek, Milan Černý.

Přípravný hokejový zápas: HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec, 31. července v Třinci. Hrálo se před zaplněnou halou.
Přípravný hokejový zápas: HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec, 31. července v Třinci. Hrálo se před zaplněnou halou.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud