Květoslav Šimek
1. srpna 2014 • 15:22

Zbyněk Irgl se vrací do extraligy, bude hrát za třinecké Oceláře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbyněk Irgl (33 let) se po sedmi letech v ruské KHL vrací do extraligy. Elitní střelec, juniorský mistr světa (2000) a stříbrný ze světového šampionátu z roku 2006 ovšem nebude hrát za mateřské Vítkovice, odkud do Ruska odcházel, ale za konkurenční Třinec.



Irgl podepsal s Oceláři dvouletý kontrakt. Nicméně s podmínkou, že když přijde zajímavá nabídka ze zahraničí, může odejít. „Ještě bych se chtěl vrátit do KHL,“ potvrdil Zbyněk Irgl pro iSport.

Do Ruska odcházel v roce 2007 z Vítkovic. V KHL sahal třikrát po titulu, třikrát skončil stříbrný. Druhý skončil s Jaroslavlí (2008 a 2009) i Atlantem Mytišči (2011). Za sedm sezon nasázel v Rusku celkem 125 gólů.

Poslední tři sezony odehrál Irgl v dresu Dynama Minsk. Už po minulém ročníku ovšem avizoval, že tam končí a bude si hledat nové angažmá. Zájem o něj měly mateřské Vítkovice i konkurenční Třinec. Irgl se nakonec dohodl s Oceláři.

„Chtěl jsem zkusit ještě něco jiného,“ vysvětloval svou volbu. „Samozřejmě už jsem četl, že rozhodla finanční stránka, ale to není pravda. Zase takový rozdíl v tomhle mezi Třincem a Vítkovicemi nebyl. Chtěl jsem prostě zkusit něco jiného.“

Proto zvolil Třinec. „Samozřejmě všichni vědí, že jsem vítkovičák, fanoušci si k tomu asi něco řeknou, ale je to moje rozhodnutí,“ říká Irgl. „Tímto způsobem se jim omlouvám, ale hokejový život je takový. Když se vracel třeba Roman Šimíček nebo Vláďa Vůjtek, taky nešli rovnou do Vítkovic, ale do jiných klubů. Neviděl bych v tom až takovou tragédii.“

Pro Třinec je příchod zkušeného útočníka další výraznou posilou. Během letní přestávky sice ztratili kanonýra Martina Růžičku (Čeljabinsk) a zkušené útočníky Radka Bonka s Janem Peterkem (ukončili kariéru), ale přišli výrazní hráči - obránce Rostislav Klesla z Phoenixu, nebo útočníci Kamil Kreps (Ässät Pori) a Tomáš Plíhal (Tampere).

Od Irgla se čekají góly. „Já je od sebe čekám taky,“ pousmál se útočník. „Vím, že Martin Růžička měl opravdu úžasné sezony, ale úžasný byl i mančaft kolem něj. A z něj odešlo šest zkušených útočníků. Nějakou dobu může trvat, než si noví sedneme, než to bude všechno klapat. Bude to chtít trochu času. Ale od toho tady jsme, abychom kluky nahradili.“

S Třincem začne Irgl trénovat v pondělí. Kdy se zapojí do přípravných zápasů, nechá na trenérech. Nicméně na první zápas turnaje Steel Cup (12. až 15. srpna v Třinci) by chtěl být připraven. A pozor, hned v prvním utkání turnaje se Oceláři utkají s Vítkovicemi.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud