Martin Tomaides
8. srpna 2014 • 21:37

Vlasák znovu řádí v dresu Slavie. Noví trenéři budou oživení, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE
Obnovenou premiéru v barvách pražské Slavie si Tomáš Vlasák nemohl představit lépe. Dvě branky a jedna nahrávka proti Medveščaku Záhřeb ukázala, že ani v devětatřiceti letech šikovný útočník nic ze svého umu neztratil. "Je dobře, že jsem dneska takhle bodově přispěl, od toho jsem ale tady," skromně vykládal nadaný technik, který se výrazně podepsal pod demolici 5:0.


Tři body během prvního zápasu sezony, to musí potěšit.
"Rozhodně, ale je to jen první utkání, z toho se nedají dělat závěry. To že jsem k tomu bodově přispěl, je dobře, od toho jsem tady. Ale hlavní je, že celý tým dobře šlapal."

Zažil jste někdy lepší premiéru v novém dresu?
"To takhle z hlavy netuším (úsměv). Je to opravdu příjemné, ale je to jen jedno utkání. My musíme tvrdě pracovat dál."

Během utkání jste těžil především ze spolupráce s Jaroslavem Bednářem, musíte si na sebe ještě zvykat?
"Vůbec ne. Jarda je excelentní hráč a my jsme tu jen navázali na to, když jsem tu hrával a hráli jsme spolu v jedné lajně. On je pro Slavii naprosto nepostradatelný a předvedl to i dneska. Já si jen přeju, aby to vydrželo."

Za stavu 5:0 jste Bednářovi nahrával před okrytou bránu Záhřebu, ale váš parťák minul a oba jste se pak celé situaci smáli. Dobíral jste si ho na střídačce?
"Kdepak, to se stane. Mně se to taky stalo párkrát, máte prázdnou bránu, už puk vidíte za čarou, jenže nakonec skočí na patku hole a jde to vedle. Tak jsme se tomu akorát dneska zasmáli a jdeme dál." 

Překvapilo vás, že jste čtvrtfinalistu posledního play off KHL takhle hladce přehráli?
"Popravdě my jsme toho o nich moc nevěděli. Ale v utkání jsme měli lepší pohyb, byli jsme agresivnější a dobře jsme napadali. Navíc šance, které jsme měli, jsme úspěšně proměnili a několik dalších jsme navíc nedali."

Jak zatím probíhá spolupráce s novým trenérem Slavie Ladislavem Lubinou?
"Velmi dobře. Jak on tak asistent Josef Beránek jsou výborní trenéři. Můžou přijít i horší chvíle, kdy se nebude dařit, ale zatím komunikace a veškerá příprava probíhá v perfektním duchu."

Je to znát, že na stadionu v Edenu není po mnoha letech Vladimír Růžička?
"Dlouho jsem tu nebyl, ale samozřejmě to znát bude. Ale noví trenéři zase přinesou do klubu něco nového a pro mužstvo to může být oživení."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud