14. září 2014 • 19:25

VIDEO: Kometa svedla mlhu na počasí! Hráči si chtěli o výhru střihnout

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská kocovina? Nechoďte s tím na hokejisty Zlína. Na začátku sezony řeší daleko bizardnější starosti. V pátek začali hrát první kolo o hodinu později kvůli pozdnímu příjezdu Mladé Boleslavi, v Brně odehráli z utkání 2. kola jenom 13:03 minut. Pak byl zápas ukončen kvůli mlze nad ledem. Náhradní termín stanoví příslušná komise, zřejmě se bude hrát znovu od začátku.



Ve Zlíně aby se pomalu začali bát, co se stane v úterý. Zatím ani jeden zápas nové sezony neodehráli standardně. V Brně čelili nepříjemným okolnostem s humorem, z kabiny létaly vtípky.

„Na to, jak byl zápas rozkouskovaný, jsme měli i nějakou šanci. Teda kluci říkali, že jsme měli šanci,“ usmíval se brankář Libor Kašík. Sám příležitost, kterou si vypracoval zblízka Petr Holík, vidět nemohl, skrz mlhu nad ledem nedohlédl ani k vlastní modré čáře. „Poslední střelu Komety jsem neviděl vůbec. Když se hrálo na druhé straně, díval jsem se na kostku, kdo vůbec má puk. Podle toho jsem se orientoval. Kometa měla bílé dresy, to se v mlze strašně pletlo, splývali s ní,“ popisoval.

Humor nescházel ani rozhodčím. Při první poradě s kapitány navrhovali, ať mužstva pošlou na led mladé hráče a ti ať chuchvalce rozjezdí. Poprvé byl zápas na delší dobu přerušen po devíti minutách, hráči se odebrali do šaten. Už se pomalu připravovali na to, že tentokrát si hokej nezahrají.

Mlha v Brně. Zápas Komety se Zlínem byl předčasně ukončen
Video se připravuje ...

„Bavili jsme se o tom, že bychom si dali kámen nůžky papír o vítězství. Nebo si dali penalty. Pro diváky je to velká škoda, že se nedohrálo, ze sportovního hlediska je to naopak to nejlepší, co se s tím dalo udělat,“ řekl Kašík.

Definitivní rozhodnutí padlo po třinácti minutách odehraného času. Rozhodčí zavolali řediteli soutěže Josefu Řezníčkovi, následně si svolali kapitány. Zeptali se jich, jestli souhlasí s ukončením utkání, oba přikývli. A byl konec.

„Bylo nesmysl čekat každé dvě minuty. Když by hráči nerotovali, tak se to ani nevyžene. Je to lepší, člověk se ani nemohl soustředit na hokej. Furt koukal, jestli je mlha,“ řekl brněnský kapitán František Ptáček.

Také jeho některé situace ze zápasu pobavily. „Nebylo vidět a najednou dva tři metry před vámi se zničehonic objevil puk. Pobavilo mě, když jsem byl na ledě. Byl vyhozený puk, gólman v klidu stál a ptal se mě: Kam jsi jel? No říkám, že kolem brány projel puk,“ smál se Ptáček.

Podle zástupců Komety Brno byl na vině prudký déšť, který se odpoledne městem prohnal. Diváci přišli v mokrém oblečení a vlhkost natáhli dovnitř. Během utkání prý byla vlhkost 98 procent, později klesla nad sedmdesát procent. To bylo pořád málo.

Muselo by se stát asi to samé co v pátek, že by Zlín přijel o hodinu později a tím dal pořadatelům čas mlhu rozhánět. „Situace se řešila za maximálního použití veškeré techniky. Ale bohužel nebyl takový časový prostor, aby se vyřešila úplně,“ řekl mluvčí klubu Michal Chylík.

Rozhodčí se rozhodl zápas přeložit na neurčito
Rozhodčí se rozhodl zápas přeložit na neurčito

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud