16. září 2014 • 09:58

Kometa kritizuje výtržníky: Špiníte dobré jméno našeho klubu!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tribunách obrovská pomoc, tvůrci „pekelné“ atmosféry. Mimo halu čas od času špatně zvladatelná skupina. Brněnští fanoušci se tentokrát stali předmětem kritiky samotné Komety Brno za to, že patnáct z nich v neděli večer napadlo nedaleko stadionu menší skupinu šesti návštěvníků ze Zlína. Kometa věří, že nešlo o její, tedy hokejové fans. Výtržníkům vzkazuje: „Špiníte dobré jméno brněnského hokejového klubu.“



K události po nedělním nedohraném utkání Kometa-Zlín se vedení brněnského klubu vyjádřilo na svém webu proto, že dostalo ze Zlína od fanoušků písemné informace. Incident, který šetřila Městská policie, lidi z Komety pořádně nadzvedl.

„Vedení hokejového klubu Kometa Brno jednání lidí, kteří napadli po nedělním extraligovém zápase fanoušky hokejového klubu PSG Zlín, odsuzuje a zcela se distancuje od jejich chování. Mrzí nás, že k takové situaci došlo a napadeným tito vandalové zapříčinili kromě materiální škody také újmu na psychice. Pevně věříme, že se nejednalo o fanoušky Komety, neboť právě příznivci brněnského klubu byli také napadeni, když pomáhali hostujícím fandům proti vandalům,“ píše se v prohlášení, poskytnutém Kometou.

Zároveň se opakuje dohra předchozího podobného problému, kdy byli v Brně nedaleko haly napadeni v březnu fanoušci Litvínova. Klub upozorňuje, že vzhledem k tomu, že se věc stala mimo Rondo a také mimo oficiální parkoviště, nemůže ho ovlivnit ani mu zabránit.

Fanouškům hostujících týmů radí: parkujte na vyhrazených místech, a pokud máte problém, okamžitě volejte policii.

„Ohlásit napadení, sepsat protokol a případně podat trestní oznámení na pachatele. To je jediná cesta, jak postupně za součinnosti policie pachatele dopadnout, potrestat a násilí potlačit,“ stojí v prohlášení.

Městská policie v pondělí oznámila, že vyvolává jednání s klubem i jeho fanoušky o tom, jak by měla situace vypadat při dalších domácích zápasech Komety. Nevylučuje nasadit víc strážníků do okolí Ronda.

Zároveň platí pro fanoušky hostí v Brně, že odchod z jejich sektoru z Ronda by měli koordinovat podle pokynů Policie ČR. V neděli se tak nestalo, fanoušci Zlína si zavolali autobus dřív než měli, ten pak blokoval linkové autobusy brněnské dopravy na zastávce a nespokojení brněnští příznivci se proti tomu ohradili. To však byla jen drobná slovní roztržka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud