Jakub Hlaváč
17. září 2014 • 04:50

Klimentovi vyrazil sparťan dech. On pak sebral všechny body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řádně mu prokřupali žebra, vyrazili dech. Mladoboleslavský hokejista Tomáš Klimenta si v úterý na Spartě nejprve vytrpěl pořádnou bolest. Jenže po hitu beka Adama Poláška se zvedl. A dal dva góly. A slavil slastný triumf 4:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 9. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:4
ONLINE
16. září
18:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 14:02. Pech, 17:41. Hlinka, 33:14. Klimek

Hosté: 02:37. Lenc, 11:00. Broš, 27:31. Klimenta, 37:00. Klimenta

Sestavy

Domácí: Staňa (Novotný) – Pilař, Ďaloga, Piskáček, Barinka, Polášek, Mikuš, Hrbas – Přibyl, Hlinka, Rolinek – Kumstát, Pech, Klimek – Sabolič, Réway, Cingel – Volek, Bahenský, Forman – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Rittich (Valent) – Hruška, Robar, Kučný, Stříteský, Trška, Toman, Čermák – Pabiška, Výborný (C), Pacovský – Klimenta, Broš (A), Mikulík – Lenc, Musil, Hyka – Bárta, Vrbata, Látal. Trenér: František Výborný.

Rozhodčí

Homola, Hodek – Bádal, Pouzar

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

3 419 diváků

Řítil se do útočné třetiny, odhodlaný proskočit do šance. Jenže to se nepodařilo… PRÁSK. Temno před očima, vystrašený hvizd sudího a Tomáš Klimenta svíjející se na ledové ploše. Nepříjemně nepřipraveného ho načapal Adam Polášek, bek Pražanů.

„Dostal jsem na žebra, krásně mě trefil. Moje chyba, špatně jsem si najel,“ usmíval se třicetiletý forvard po duelu. „Možná mě tohle probudilo,“ říkal s nadsázkou. Ale ve chvíli nárazu mu veselo nebylo. Ani trochu.

Klimentovi vyrazil sparťan dech. On pak sebral všechny body
Video se připravuje ...

„Měl jsem vyražený dech. Takový souboj je prostě padesát na padesát, jestli vás trefí. No, tady mi to teda úplně nevyšlo a už jsem věděl, že je zle,“ popisoval celou situaci. Na ledě ho pak protřepali spoluhráči, nahodili ztracený dech a další střídání bylo vše v pořádku.

Více než v pořádku. Dvě střely produktivního útočníka si gólman Rastislav Staňa prohlédl až z opakovaného záběru a to už nesly označení gólové. Dovedete si představit tu radost, kterou na střídačce nováčka rozpoutaly.

Vždyť Boleslav v Holešovicích v předchozích deseti vzájemných duelech ani jednou nebodovala! „Pro mě ani nejsou důležité ty branky. Jsem strašně rád za body do tabulky. Zbytečně jsme prohráli doma s Pardubicemi, tak jsme to moc chtěli napravit. Je to zlaté,“ věděl Klimenta.

Jeho soubor tak venku loupil v mistrovském Zlíně a radost sebral i poslednímu vítězi základní části. Sebevědomí po právu roste. „Napovědělo nám to, že můžeme hrát úplně s každým. Pokud budeme takhle pokračovat, tak se o extraligu bát nemusíme,“ věděl šikovný křídelník.

Pokud jste viděli bruslařský klub v akci, musela vás zaujmout bojovnost jeho členů. Ta je zatím na hranici sebeobětování. „Věděli jsme, že do toho musíme takhle jít. A za odměnu jsme možná dostali i trochu toho štěstí,“ uzavřel šťastný triumfátor.

On sám přinesl oběť výraznou.

SESTŘIH: 3. kolo extraligy, Sparta - Mladá Boleslav 3:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud