František Suchan
17. září 2014 • 04:30

Habal namazal soupeři na gól. Slyšel jsem, ať přihraju, mrzí ho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v kariéře absolvoval celý extraligový duel a vedl si výtečně. Tedy s výjimkou momentu, kdy přihrál na gól protivníkovi Balejovi. „Strašně mě to mrzí. Slyšel jsem od obránců pokyn, že to mám dát na druhou stranu, jenže tam byl plzeňský hráč,“ přiznal karlovarský brankář Vladislav Habal po porážce 1:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 9. • 18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
2:1
ONLINE
16. září
18:20
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 27:52. Balej, 46:24. Kratěna

Hosté: 04:41. Pšurný

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč, Sklenička – Pletka, Simon, Kratěna – Beran, Lev, Balej – Hollweg, T. Sýkora, M. Dvořák – Kubalík, Michel, Schleiss

Hosté: Habal (Závorka) – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Deyl, Šmach, T. Dvořák – Štals, Kverka, Duda – Vachovec, Balán, D. Hruška – Heizer, Skuhravý, V. Tomeček – Pšurný, R. Hruška, Koblasa – Gorčík

Rozhodčí

Pešina, Turčan – Brejcha, Suchánek

Stadion

ČEZ Aréna

Návštěva

4167 diváků

Na plzeňském ledě zvládl pětadvacet zásahů, působil jistým dojmem. Na to, že Vladislav Habal ve 23 letech chytal premiérově celý extraligový zápas, to v úterý nebylo zlé. Jenže… „Z celkového utkání mám dobrý pocit, ale pamatovat si budu stejně hlavně tu chybu,“ věděl.

Poté, co uslyšel, ať dává puk při rozehrávce do rohu, hned věděl, že je zle. Jak se Jozef Balej řítil zpoza klece, Habal do ní ještě stihl zaplout zpět, „Ale jak to tam zametal, dal mi to o brusli,“ pokrčil rameny nad pechem, který vedl ke klíčovému srovnání na 1:1.

Zářil, pak chyboval. Brankář Habal namazal soupeři na gól
Video se připravuje ...

„Celkově ale Vláďa chytal skvěle, nemůžeme se na něj zlobit. Tohle se stane. Byl by alibismus svalovat na něj porážku. My musíme dát víc gólů,“ zastal se parťáka kapitán Radek Duda.

Však si taky mladík cenné zkušenosti vážil. „Užil jsem si to, zachytal jsem si dost, až na ten zmíněný gól jsem spokojený. Je od čeho se odrazit. Když budeme takhle bránit, nebude to tak zlé,“ poznal záskok za zatím se trápící jedničku Tomáše Závorku. „Budeme hrát na těsné výsledky, všechno o gól, nebudou to žádné přestřelky. My v brance musíme tým podržet a kluci vepředu něco snad dají,“ odhadl příští výkony zatím posledního celku tabulky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud