19. září 2014 • 15:00

Napětí před derby. Fanoušci Pardubic si za lístky musí připlatit

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:20 | Východní Čechy jsou na nohou, hokejové derby je tu! V Hradci Králové se po šesté hodině naplní stadion k prasknutí, sedm tisíc lidí vytvoří pekelnou atmosféru ostře monitorovaného duelu 4. kola extraligy (ČT sport/18.20). A vášně lehce planou už před utkáním, některým pardubickým příznivcům vadí, že si za vstup do sektoru pro hosty musí připlatit. Původní cena 100 korun na stání se pro derby zvedla na 150 Kč.



Podle vyjádření lídrů hradeckého klubu je to nutnost. Atraktivní a vyprodaný duel s Pardubicemi si žádá mnohem výraznější pozornost ochránců pořádku v aréně.

„Klubové představenstvo se usneslo, že ceny lístků pro fanoušky hostí na našem stadionu uzpůsobíme podle dvou kritérií,“ vysvětluje nárůst ceny Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu HK.

„V klubech, kde cenově znevýhodňují naše fanoušky oproti domácím, dochází nově také u nás ke stejnému kroku. Druhým případem jsou tzv. rizikové zápasy. Tam zvyšujeme ceny vstupného pro příznivce hostí z důvodu navýšení počtu členů pořadatelské služby. A to je právě případ dnešního utkání s Pardubicemi, kde bude minimálně dvojnásobný počet pořadatelů než obvykle.“

Podle informací iSport.cz do stejné kategorie jako východočeské derby patří i vypjatá utkání Mountfieldu s Kometou Brno, se Spartou a Plzní. Za více než 100 a méně než 150 korun si pak zaplatí patrioti čtyř dalších extraligových celků, kde rovněž zvedají cenu hradeckým fandům. A v pěti případech běží standardní režim – propustka do arény za stovku.

V Pardubicích k podobným cenovým pohybům nesahají, vstupné do „kotle“ pro hosty činí 90 až do 120 korun (konkrétní cena závisí pouze na datu pořízení lístku).

„I my máme na derby vyšší náklady týkající se zajištění bezpečnosti, pořadatelská služba nás stojí více než obvykle. Nicméně nepočítáme s tím, že bychom jednorázově a pro fanoušky hostí zvyšovali ceny vstupného,“ reagoval Jan Hrabal, mluvčí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud