František Suchan
19. září 2014 • 21:37

Šrámek na boleslavské snaze… Rittich slyšel píšťalku a přestal chytat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První extraligový gól si pamatují všichni. Litvínovskému Jakubovi Šrámkovi by ale zásah z pátečního duelu v Mladé Boleslavi jistě zůstal v paměti, i kdyby šlo o řadovou branku v průběhu kariéry. Byl totiž pořádně kuriózní. Mladý útočník hostů poslal puk do branky až tehdy, kdy soupeři pod dojmem přerušení hry přestali hrát.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 9. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
3:4
ONLINE
19. září
17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 07:15. Stříteský, 41:15. Broš, 49:54. Hyka

Hosté: 01:38. Martynek, 25:18. Šrámek, 27:00. Kubát, 59:46. Gula

Sestavy

Domácí: Rittich (Valent) – Hruška, Toman, Stříteský, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Látal, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Pacovský, Musil, Lenc – Hyka, Vrbata, Květoň

Hosté: Francouz (Horák) – Kubát, Chaloupka, Sklenička, Zeman, Šlégr, Gula, Kokeš – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Martynek – Trávníček, Piroš, Majdan – Jurčík, Šrámek, Písařík

Rozhodčí

Hribik, Turčan – Frodl, Charvát

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Boleslav tlačí, hraje perfektní hokej a za stavu 1:1 na začátku druhé třetiny se i v oslabení při trestu na 2+2 minuty pro kapitána Davida Výborného dostává do šancí. Pak ovšem jeden ze střetů v obranném pásmu sudí posuzují jako faul a ponechávají hostům výhodu. Nastává zmatek, řev z tribun a zřejmě i zapískání. Zvuk, který zmátl boleslavské hráče včetně brankáře Davida Ritticha…

„Všiml jsem si, že byl faul, rozhodčí zvedl ruku, v tu chvíli mi Jirka Šlégr dal puk a já ho chtěl hodit Boleslavským, abychom měli přesilovku pět na tři,“ líčil Jakub Šrámek, 21letý útočník Vervy, který ovšem na rozdíl od protivníků zachoval duchapřítomnost. „Nechtěl jsem vystřelit, ale gólman si najednou stoupnul, tak jsem to zkusil…“ usmál se. Litvínov rázem vedl 2:1.

„Přišlo mi, že rozhodčí pískal, tak jsem přestal chytat. V ten moment ten útočník vystřelil. Beru to na sebe, moje chyba. Musím dávat pozor, dokud se hra nepřeruší úplně,“ kál se smutným hlasem Rittich, který chytá první extraligovou sezonu.

Kuriózní premiérový gól v extralize: Brankář Boleslavi přestal chytatl!
Video se připravuje ...

„Davida jsme podrželi, ten gól byla smolná shoda okolností, všichni jsme slyšeli zapískání. Během zápasu pak podržel on nás, tohle nebyla jeho chyba,“ podpořil parťáka útočník Tomáš Hyka. I asistent trenéra Marian Jelínek, který si i prohlédl video, zda sudí skutečně nepřerušili hru, byl smířený s tím, že jeho svěřence zmátl hluk z hlediště.

Ostatně výraznější frustraci domácí straně způsobil spíš závěr duelu. Když skvělou třetí třetinou dotáhli skóre na 3:3, nechali si po prohrané buly 14 vteřin před koncem dát rozdílovou branku od beka Jiřího Guly. Rittichovi jeho chytrá střela propadla do růžku. „David není ten typ, který by byl po takovém zápase rozsekaný. Tohle se prostě stane, Gula dobře vystřelil. Nebereme to tak, že David selhal,“ shrnul Jelínek, který i tak svůj tým pochválil za odmakaný duel.

Neporažená a první v tabulce však zůstává Verva.

SESTŘIH: 4. kolo extraligy, Mladá Boleslav - Litvínov 3:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud