Jakub Hlaváč
20. září 2014 • 04:58

Hollweg zase v problémech! Vlasáka sejmul, Poletín zásah nasimuloval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opět mu ulítly nervy, opět nedohrál. Plzeňský hokejový bouřlivák Ryan Hollweg tentokrát nabral kolenem bývalého spoluhráče Tomáše Vlasáka a závěr duelu se Slavií (1:2) s trestem do konce utkání sledoval z kabiny. Nutno dodat, že tentokrát naštval i své trenéry.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 9. • 18:15
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
2:1
ONLINE
19. září
18:15
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 05:01. Krejčí, 22:13. Vlasák

Hosté: 24:01. Pletka

Sestavy

Domácí: Furch (Svoboda) – Krejčí, Kolařík, Holub, Valach, Štich, Novák, Knot – Tomica, Vlasák, Bednář (C) – Doležal, Vas, Čermák – Sklenář, Klhůfek, Stránský – Poletín, Tomek

Hosté: Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Balej – Hollweg, Sýkora, Dvořák – Beran, Michel, Schleiss

Rozhodčí

Pavel Hodek, Martin Homola – Jaromír Bláha, Evžen Kostka

Stadion

O2 Arena, Praha

Na kontě má v nové sezoně tři zápasy. Dva pro něj skočily po zákroku sudích vyloučením do konce duelu. Ryan Hollweg zdá se být nezkrotným a už se lehce vymyká kontrole i svému týmu. Vždyť v pátek ho dost možná připravil o šanci na vyrovnání.

Ale popořadě. Poprvé se v tomto ročníku konalo disciplinární sezení nad Američanem po prvním kole. Tam se nepohodl s Jaroslavem Hlinkou, následně si s ním střihl bitku Martin Réway. Byla z toho stopka na následující střetnutí.

„Jenže to rozhodnutí bylo úplně otočené. Hlinka ho trefil kolenem, trpaslík Réway se tam pak přijede rvát,“ zlobilo ještě teď Michala Straku, asistenta plzeňského souboru. Nutno dodat, že ligová policie tyto stížnosti Západočechů ohodnotila jako neopodstatněné.

Zpátky do současnosti. Na Slavii si Hollweg vybral za cíl Tomáše Vlasáka. Muže, který se Škodou slavil titul a hokejové násilí mu vskutku není vlastní. Kolenem ho nabral do stehna tak, že devětatřicetiletý veterán sotva chodil.

„Na poslední chvíli jsem si ho všiml, trošku jsem ucukl. Kdybych ho neviděl, tak mě asi trefí naplno a já jedu domů s otřesem mozku. Je to jeho styl hry,“ líčila oběť svůj pohled na celou situaci.

Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...

Nutno říci, že obávaný tvrďák přispěchal s omluvou a Vlasák ho nechtěl hanit. „On je lokomotiva, ale zákeřný není. Nevěřím, že by mě chtěl zranit. Nicméně tohle faul určitě byl,“ pokračoval střelec vítězného gólu a hrdina sešívaných.

Hollweg se pak ještě pěstí ohnal po Michalovi Poletínovi, kterého se však skoro nedotkl, přesto se slávistický útočník skácel teatrálně k ledu. Hollweg každopádně vyfasoval trest 2+5+20. V čase 43:37 za stavu 1:2 z pohledu hostí to byl zkrat hodně drahý. Svému sokovi bijec nabídl prostor k pohodovému bránění těsného náskoku.

„Souhlasím, že tohle bylo špatné. Uvidíme, jestli to pro něj bude mít další dohru, ale my si s ním budeme muset promluvit. Takové věci se nesmí opakovat. Na druhou stranu říkám, že je vždycky vedený jako viník a často je to neprávem,“ tvrdil Michal Straka.

Své hodnocení přidal i zkušený zadák Petr Kadlec, který se na západ stěhoval právě ze Slavie. „Ryan takhle hraje, tentokrát mu asi trochu ujely nervy. Je na ledě od toho, aby svůj tým strhl, dokázal nabudit. Samozřejmě ta hrana je tenká,“ věděl.

Otázkou je, jak to vše vyhodnotí disciplinární komise.

SESTŘIH: 4. kolo extraligy, Slavia - Plzeň 2:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud