20. září 2014 • 05:00

Další Špaček na scéně! Je mu 17 a po operaci srdce válí v Pardubicích

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zrodila se hvězda! Dosud o Michaelu Špačkovi věděli jen zasvěcení, po pátečním večeru už se pardubický teenager procpal i do hlav široké hokejové veřejnosti. Zapamatujte si to jméno… Tenhle hokejový drzoun v 17 letech a 5 měsících úžasným gólem rozepsal svoji hokejovou kroniku. Jednou z ní bude pořádná bichle, pardubický útočník plným právem sní o metě NHL.



Běžela 5. minuta vyhecovaného pátečního derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Centr třetí formace popadl puk ve vlastním pásmu, projel s ním až k soupeřově modré, tam se napřáhl a ještě před modrou vypálil. Kotouč nádherně zaletěl pod horní tyčku. Paráda a 0:1 pro Pardubice. A také první extraligový gól pro pardubický multitalent.

„Našel jsem puk ve středním pásmu, Hradec šel vystřídat a já se rozjel s tím, že vystřelím na bránu, abych udělal buly v útočném pásmu,“ popisoval Špaček zpětně svůj životní moment. „Jsem za něj rád, ale mrzí mě, že jsme tu neudělali aspoň bod. Je to škoda. Zápas jsme měli dobře rozehraný, jenže ve třetí třetině jsme si toho moc nevytvořili, Hradec dobře brání a v poslední části nám nic nedovolil,“ uznal marnost pardubického snažení.

Skvělou kulisu derby si i tak nemohl vynachválit, kvůli těmto chvílím dává hokeji všechno. „Atmosféra derby byla vynikající, kotel Hradce i ten náš fandil vynikajícím způsobem, lidi byli hodně slyšet. Před tolika lidmi hrát je radost,“ dozníval ve Špačkovi adrenalin.

Jeho příjmení v českém hokeji hodně znamená, to díky naganskému šampionovi Jaroslavu Špačkovi. Jednou se v NHL objeví jeho další nositel, o tom jsou hokejoví odborníci hluboce přesvědčeni. Špaček má všechny předpoklady vyrůst ve hvězdu, dlouho se nejspíš na českém ledě neohřeje.

Musí však být stále na pozoru. Že jsou cesty osudu křivolaké, poznal on sám letos v létě patřičně. Vyšetření prokázalo jistou vadu na srdci, kterou musel odstranit až operativní zákrok. Poměrně rutinní, ovšem strachu bylo kolem i tak dost. Nikdy totiž nevíte…

Vše ovšem dopadlo skvěle, pardubický junior se cítí výborně, včera o tom podal dost pádný důkaz. „Zdraví slouží, je mi skvěle. Ještě trochu doháním fyzičku, ale věřím, že to dostanu brzy zpátky a bude to paráda. Věřím, že to bude lepší a lepší,“ přeje si budoucí hokejová star.

SESTŘIH: 4. kolo extraligy, Hradec Králové - Pardubice 3:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud