23. září 2014 • 04:38

Expert Antoš: Rozhodčí po Hollwegovi jdou. Hrozí zkrat, říká Růžička

Autor: iSport.cz, fan, pab, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský drsňák Ryan Hollweg vyfasoval za svůj nájezd do bývalého spoluhráče Tomáše Vlasáka od hokejové disciplinárky výjimečný trest. Trenérům bude chybět dlouhých deset zápasů. I tak by ale mnozí jiní nad možností mít bijce Hollwegova formátu v týmu vážně uvažovali.



„Každý hráč nemůže být stejný, i takovýhle typ má místo v sestavě,“ hájí princip Hollwegovy hry expert Milan Antoš, sám bývalý důrazný útočník. „Nebýt dlouhých trestů, byl by pro mě ceněný hokejista. Dá se využít ve chvílích, kdy mužstvo ztrácí a potřebuje impuls. Soupeři ho vnímají, podvědomě si na něj dávají pozor.“

Podobně hovoří i Vladimír Růžička, kouč reprezentace, který Hollwega poznal během uplynulých let, kdy stál na slávistické střídačce. „V extralize moc takových hráčů není. Když ho v Plzni mají už delším dobu, asi je přínosem, ale zdá se mi, že těch faulů už předvedl docela dost,“ přemýšlí respektovaný odborník.

Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...

„Ukočírovat takového hráče z pozice trenéra není jednoduché, v zámořských hráčích je obecně někdy těžké se vyznat. V civilu jsou úplně normální, ale na ledě sem tam mají zkrat, který vede ke zbytečnému faulu.“

Pak jde ovšem o to, jak jsou nedovolené zákroky trestány. „Můj dojem je, že ho sudí berou v první řadě tak, že když jde o Hollwega, že musí následovat vyšší trest. Některé reakce na jeho zákroky jsou trošku přitažené za vlasy. Zároveň je třeba říct, že ten hráč si pohled na sebe určil sám tím, jak hrál,“ ví Antoš.

„Hlavní je, aby nikomu neohrozil kariéru. Menší zranění se v dnešním hokeji přihodí snadno, ale jde o to, předcházet nebezpečným situacím. Nicméně nebudeme si namlouvat, že kolenem nikdy nefauloval i jiný hráč v extralize,“ zmiňuje Růžička.

Více názorů a pohledů na Ryana Hollwega a jeho disciplinární trest najdete v úterním deníku Sport!

Hollweg ulétl už v prvním kole: Dal pěstí Hlinkovi a zbil Réwaye
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud