24. září 2014 • 04:57

Ujčík nabádá plzeňského drsňáka Hollwega: Ryane, používej víc hlavu!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za svoji košatou kariéru nastřílel mraky gólů, od soupeřů se dočkal bezpočtu seker a krosčeků. Viktor Ujčík tedy ví, o čem mluví, když pro iSport.cz komentuje působení Ryana Hollwega v české extralize. Americký drsoň v barvách Plzně je častým tématem disciplinárního řízení, o víkendu dostal za atak na slávistu Tomáše Vlasáka stopku na 10 utkání. „Je dobře, že dostal exemplární trest,“ kvituje výstražný výrok Viktor Ujčík.



Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...

Jedni tvrdí, že podsaditý a kníratý divočák je hotový blázen na bruslích, škodná v extraligovém revíru. Mnozí však oponují, že hokejové Česko neumí pochopit či uchopit styl Hollwegovy hry, kterou nepovažují za záludnou. A že na něj disciplinárka používá jiný metr než na ostatní. Mnohem přísnější.

Trojnásobný světový šampion má názor jasný. „Ten kluk by měl u hokeje víc přemýšlet. Dobrá, fyzickou hru má v popisu práce, ale i když jde někomu do těla, musí u toho používat hlavu. Když proti někomu jede čelně, musí mu dojít, že dotyčný mu bude chtít uhnout. Jako naposledy Tomáš Vlasák. Musí prostě počítat s tím, že s rozkročenýma nohama může trefit vyhlédnutému soupeři koleno, stehno a podobně.“

Vlasák odnesl Hollwegův páteční nájezd pohmožděninami a musel vynechat nedělní derby. Nejspíš opravdu nechtěl svého bývalého parťáka z Plzně zranit, na druhou stranu, rozjel se na něj jako šinkanzen. Následky mohly být drsné.

„Neberu námitky, že Hollweg neměl v úmyslu Vlasyho zranit. Takové to „já jsem nechtěl“, to je chabá výmluva. Prostě to udělal. Tak má najet způsobem, aby ho trefil tak, jak chce. Tím by skutečně dokázal, že soupeře nechce zlikvidovat,“ reaguje Ujčík.

Sumář všech disciplinárních provinění dokazuje, že žádný z dosavadních postihů nedonutil plzeňského rebela zamyslet se nad vlastním herním projevem. I na to Viktor Ujčík poukazuje a v čerstvém verdiktu hokejového soudu shledává záměr konečně ho k tomu přimět. „Je dobře, že dostal exemplární trest. Když ho předchozí postihy nedonutily zamyslet se nad svojí hrou, tenhle už by snad měl… A ještě bych mu po vzoru NHL nedával plat po dobu stopky. Aby si konečně vzal ponaučení. Nikdo jiný v tom nejede, jen on sám svým chováním,“ dodává Viktor Ujčík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud