Richard Šíma
29. září 2014 • 04:40

Sudí poškodil Vítkovice! Upřel nám gól a řekl jen promiň, štvalo hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hrubou chybu hlavního arbitra Romana Mrkvy doplatili v nedělním utkání s Libercem hokejisté Vítkovic. V době, kdy se Libereckým dařil obrat utkání, protože ze stavu 0:2 dokázali v průběhu třetí třetiny vyrovnat na 2:2, obral rozhodčí Vítkovice o gól na 3:2. Ještě než stačil domácí Erik Němec poslat puk do odkryté branky, sudí nesmyslně přerušil hru. Gól, který vzápětí Němec vstřelil, pak Mrkva pochopitelně neuznal. A Vítkovice nakonec prohrály 2:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 9. • 17:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
2:3
ONLINE
28. září
17:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 14:25. Stehlík, 38:28. Huna

Hosté: 40:22. Vampola, 46:19. Vitásek, 57:31. Bartek

Sestavy

Domácí: Šindelář (Svoboda) – Šenkeřík, Stehlík, Zíb, Kovář, Čerešňák, Klok, Pastor, Štencel – Šedivý, Burger, Húževka – Huna, Roman, Svačina – Káňa, Němec, Strapáč – Vandas, Kolouch, Zdráhal

Hosté: Schwarz (Lašák) – Škoula, Šimek, Gřegořek, Kolmann, Vitásek, Voráček, Kajínek – Bartek, Vampola, Kica – Bakoš, Filippi, Bulíř – Valský, Bulík, Jelínek – Jass, Dlouhý

Rozhodčí

Mrkva, Čech – Jindra, Zíka

Stadion

ČEZ aréna Ostrava

Návštěva

5 099 diváků

Situace se odehrála v 52. minutě. Domácí se po delší době dostali do velké šance. Vandasovi ji zlikvidoval výtečný gólman Schwarz. Puk se ale odrazil před branku, kde najížděl domácí Němec. Měl před sebou odkrytý brankový prostor, který nebylo problémem trefit. Jenže ještě než stačil vystřelit, rozhodčí přerušil hru. Vítkovické protesty byly marné, bylo jasné, že sudí gól, který padl po přerušení, byť nesmyslném, neuznají.

„Tohle přece nemůže písknout,“ štvalo Němce po utkání. Bezprostředně po akci se samozřejmě vydal za rozhodčím, aby se ho na důvod přerušení hry dotázal. „Co mi rozhodčí řekl? Promiň,“ krčil rameny Němec.

Rozhodčí okradli Vítkovice. Předčasně pískli a branka neplatila
Video se připravuje ...

O tom, že sudí udělal chybu, nebylo pochyb. „Viděl jsem to tak, že to byl regulérní gól,“ pravil například liberecký Petr Vampola, nejlepší hráč zápasu. Podobně to viděl i Marek Schwarz, liberecký gólman. „Ten rozhodčí stál za brankou. Asi to odtamtud dobře neviděl a myslel si, že mám puk v lapačce. Já ho tam ale neměl. Puk byl přede mnou ve hře,“ popsal Schwarz.

O šest minut později využil Liberec přesilovou hru, vstřelil třetí gól a vedení 3:2 na vítkovickém ledě udržel i při domácí hře bez gólmana.

SESTŘIH: 7. kolo extraligy, Vítkovice - Liberec 2:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud