11. října 2014 • 11:23

Rittichův zákrok roku. Všichni už zvedali ruce, nechápali soupeři

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až v 10. extraligovém kole Olomouc na domácím stadionu poprvé nebodovala. V souboji nováčků se výborné bilanci vzepřela Mladá Boleslav (1:4) a zejména pak její brankář. David Rittich zlikvidoval 32 střeleckých pokusů domácích hokejistů včetně stoprocentní šance Rostislava Marosze.



Olomoucký útočník se na Ritticha řítil osamocený v 17. minutě, blafákem si dvaadvacetiletého gólmana i položil a zbývalo puk zasunout. "Všichni už zvedali rucem," vrátil se k důležitému momentu trenér Olomouce Petr Fiala.

Střídačka domácích ale bouchla nadšením předčasně. Rittich stihl máchnout lapačkou a kotouč vytěsnit mimo. Vyrovnání na 1:1 se nekonalo a Olomouc zápas ztratila 1:4.

Senzační Rittich. Gólman Boleslavi ukradl Maroszovi jistý gól
Video se připravuje ...

"Dnes to bylo z naší strany mdlé. Mysleli jsme si asi, že se porazí sami. Asi jsme k utkání nepřistoupili tak, jak jsme měli. Měli jsme hodně přesilovek, ale když z osmi nedáme ani jeden gól, nemůžeme pomýšlet na vítězství," smutnil útočník Mory Radek Dlouhý.

Rozdílovým mužem byl kromě dvougólového Davida Výborného gólman Rittich. Kromě Marosze vychytal i další velké příležitosti domácích, celkem mu napočítali 32 úspěšných zákroků.

"Z naší strany to byl výborný týmový výkon, od brankáře po posledního hráče," pochvaloval si ukončení série tří porážek trenér Boleslavi Marián Jelínek, na kterého teď čekají příjemné starosti.

Koho nasadit do branky v neděli proti Kometě? Ritticha, druhého brankáře Michala Valenta, nebo snad novou posilu z Vítkovic Romana Málka?

SESTŘIH: 10. kolo extraligy, Olomouc - Mladá Boleslav 1:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud