Jakub Hlaváč
20. října 2014 • 13:27

VIDEO: Hollweg ulovil Hlinku! Hitem se mu pomstil za křivdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odplata dokonána. Hodně spadeno měl plzeňský hokejista Ryan Hollweg na svého sparťanského soupeře Jaroslava Hlinku. A tak si ho v nedělním setkání našel, najel a srazil k ledu. Čistý hit vyhlášeného tvrďáka byl pro domácí fanoušky jedním z mála světlých momentů při prohře 2:5.



Cítil křivdu po prvním setkání sezony, když v Praze musel předčasně do kabin. Ryan Hollweg se tam dostal do křížku s Jaroslavem Hlinkou. Oba se naháněli, navzájem si vyměnili několik úderů. Tělem, rukou, hokejkou...

Trestem do konce zápasu a automatickou stopkou na další duel to odnesl pouze útočník Západočechů. Štvalo ho to, stěžoval si, že ho protivník chtěl zasáhnout do operovaného kolena. Disciplinární komise to odmítla.

A tak vzal Američan svou spravedlnost do vlastních rukou a sedmatřicetiletého soka si v neděli našel. V páté minutě ho čistě srazil. Nicméně k oslazení pomsty asi chyběl lepší výsledek. Byl to právě Hlinka, kdo dvěma asistencemi pomohl k triumfu Pražanů.

Hollweg ulovil Hlinku i Buchteleho. Hity mstil staré křivdy
Video se připravuje ...

Že si ale na obávaného nájezdníka dávali hosté pozor, to potvrdil i další jejich forvard Lukáš Pech. „Ryan byl vidět hlavně pár střídání ze začátku. Měl tam dva čisté hity v první třetině, pak se snažil víc soustředit na hokej a do těla už moc nechodil,“ říkal po utkání.

Pravdou je, že i díky Hollwegově tvrdosti byla první dvacetiminutovka jedinou, která Plzni vyšla.

SESTŘIH: 14. kolo extraligy, Plzeň - Sparta Praha 2:5
Video se připravuje ...

Den s Ryanem Hollwegem: Vaří, venčí psy a hraje na kytaru
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud