24. října 2014 • 21:24

Vrbata v Denveru slavil debakl: To je Bolka fakt tak dobrá?!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Jaromír Jágr velkou radost se svým Kladnem nezažívá, mnohem lepší náladu eviduje jiný vlastník hokejového klubu Radim Vrbata. Spolumajitel BK Mladá Boleslav má oproti slavnějšímu krajanovi tu výhodu, že může na dálku fandit extraligovým podřízeným a nikoli jen prvoligovým. Navíc po dnešní parádě jeho Boleslavi, která zdemolovala Pardubice 8:3, posílal do Česka gratulace. „Dobrá práce, pánové!“ ocenil velkolepé vítězství prostřednictvím iSport.cz.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 10. • 18:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
3:8
ONLINE
24. října
18:00
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 26:20. Zohorna, 41:57. Benák, 43:22. Benák

Hosté: 01:58. Pacovský, 02:49. Mikulík, 06:59. Vrbata, 09:46. Pacovský, 27:42. Vrbata, 31:31. Klimenta, 43:35. Výborný, 57:42. Hyka

Sestavy

Domácí: Kristan (Halász) – Ščotka, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Gregorc, Kočí – Sýkora, Špaček, Zohorna – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Marcinko, Cetkovský – Endál, Kaut, Voženílek – Moučka

Hosté: Málek (Růžička) – Trška, Stříteský, Kučný, Hruška, Vidmar, Robar, Čermák – Klimenta, Broš, Mikulík – Pabiška, Výborný, Jarůšek – Látal, Vrbata, Pacovský – Lenc, Musil, Hyka

Rozhodčí

Horák, Úlehla – Frodl, Chavát

Stadion

ČEZ Arena Pardubice.

Jedno z historicky nejcennějších vítězství zažil středočeský klub na pardubické půdě. Zacílit osmkrát přesně, to byla v pátek večer práce pro klubové historiky…

Mimořádně vysoké vítězství Mladé Boleslavi nemohlo a také nenechalo Vrbatu chladným. Díky časovému posunu se probudil k snídani na začátku extraligového duelu, který sledoval z Denveru, kde se s Vancouverem chystal na noční duel proti Coloradu. „Co se to tam děje? To jsou Pardubice tak špatný, nebo my tak dobří?“ divil se u online přenosu útočník Canucks.

Ačkoli po prvním dějství Boleslavští vedli 4:0, v Denveru na hotelovém pokoji stále panoval střízlivý optimismus. „Hlavně, ať to udržíme. Stačí mi jakékoli vítězství, jsem skromnej,“ napsal Radim Vrbata se smajlíkem.

„Hrát takhle doma…“ povzdechl si pak záhy na konto alarmující bilance, po Zlínu druhé nejslabší výkonnosti na vlastním stadionu.

SESTŘIH 15. kolo, Pardubice - Mladá Boleslav 3:8
Video se připravuje ...

Zato venku jsou Středočeši nejlepší v celé soutěži – z osmi zápasů pětkrát vyhráli, doma jedinkrát. „Je to paradox, v první lize jsme doma téměř neztráceli body, zatímco v extralize sbíráme body hlavně venku. Doufám, že se to co nejdřív zlomí a začneme vítězit i před vlastními fanoušky,“ doufal po výhře útočník vítězů David Vrbata, bratr slavnějšího Radima.

Hned v neděli se ukáže, do Boleslavi přijede Sparta, čeká se plný dům a také potvrzení pátečního výsledku. „Co bych poradil sázkařům? Doufám, že nám sázkaři budou věřit, takže jedničku,“ usmívá se David Vrbata. „Musíme doma vyhrát, lidi nás podporují, chodí jich dost. Je fakt, že zatím to není ono. Doma hrajeme trochu jinou hru. Přijdou lidi, tlačí nás dopředu, my strašně moc chceme, míváme velký tlak na začátku zápasu, ale často nám tam góly nenapadají. Pak přijde jedna chyba v obraně, inkasujeme a tenhle scénář se dost často opakuje,“ vysvětluje některé důvody kupících se porážek.

V pátek večer v Pardubicích Vrbatova formace zazářila, postarala se o čtyři góly. „Měli jsme výborný nástup, samotné nás to překvapilo, v jakém stylu jsme vyhráli první třetinu. Potom už jsme si to hlídali. Škoda jen těch dvou gólů ve třetí třetině, tam nám úsměv trochu zmrznul, naštěstí jsme ale hned zase odskočili na čtyřgólový náskok. V tu chvíli nás podržel Málič,“ poděkoval Vrbata veteránovi do brankoviště.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud