Michal Koštuřík
31. října 2014 • 21:37

Šok v mistrovském Zlíně: Střelec Balaštík v týmu končí!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový mistr zatím tají žhavou novinku. Trojnásobný král extraligových střelců Jaroslav Balaštík podle důvěryhodného zdroje iSport.cz rozvázal se Zlínem kontrakt a hledá si nové angažmá! Dnes k utkání do Liberce vůbec neodjel a rovněž odmítl posílit prvoligový Prostějov. „Situace není dobrá, řešíme ji,“ přiznal z Ameriky hráčův zástupce Aleš Volek. Už je jisté, že Balaštík v klubu pokračovat nebude.



Došlo k tomu, co si léta nikdo nedokázal představit. Uznávaný ostřelovač Jaroslav Balaštík se stal ve Zlíně nadbytečným, trenér Rostislav Vlach nebyl s jeho výkony spokojený. Tři góly a dvě asistence ve čtrnácti zápasech neodpovídaly výši útočníkova platu a jeho renomé. V úterý v Brně odehrál čtyřiatřicetiletý útočník svůj poslední duel v dresu, který oblékal třináct extraligových sezon. Nyní si hledá novou práci, pravděpodobně zamíří do zahraničí.  

Pozice Jaroslava Balaštíka, který pomohl Zlínu k největším úspěchům historie, v posledních týdnech zeslábla natolik, že ho klub s lehkým srdcem pustí jinam. Podle zdroje iSport.cz už dnes došlo k dohodě o předčasném ukončení smlouvy. „Jednáme, nerad bych to konkretizoval. Myslím, že brzy dojdeme ke shodě,“ vzkázal ze zámoří křídelníkův agent Aleš Volek. „Vypadá to, že Jarda pravděpodobně odejde,“ potvrdil.

Mistrovský klub, který prožívá bídný podzim, nabízel zvadlou oporu prvoligovým Jestřábům z Prostějova. Jenže Balaštík údajně přesun na Hanou odmítl. Také proto, že by podle smlouvy pobíral o patro níž výrazně menší plat. „Se Zlínem jsme o některých hráčích jednali, ale Balaštík za nás hrát nebude,“ informoval Jiří Vykoukal, sportovní manažer předposledního celku druhé nejvyšší soutěže.

Ve zlínské sestavě už neměl Balaštík pevné místo. Z první formace vedle Lešky postupně putoval do druhé, potkal ho i pád do čtvrté lajny a nakonec propad mezi náhradníky. To už na něj bylo moc a rozhodl se celou věc řešit. „Jarda není hráč, který by byl spokojený, že nehraje. Začneme zjišťovat možnosti jeho nového angažmá,“ sdělil Volek.

Rodák z Uherského Hradiště působil v extralize dosud pouze ve Zlíně, odkud si na jeden rok odskočil do Mladé Boleslavi (2011/2012). Z extraligy nyní podle našich informací nabídky nemá. Zájemce může odradit jeho vysoká smlouva a fakt, že na konci listopadu bude Balaštíkovi pětatřicet let. „Samozřejmě je pro mě trošku překvapení, jak se to ve Zlíně vyvinulo,“ připustil agent Volek. „Ale tak to ve sportu někdy chodí,“ smířil se s realitou svého klienta.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud