František Suchan
1. listopadu 2014 • 05:05

Auuu! Francouze (málem) zranili, Litvínovským hodně zatrnulo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle mohlo pořádně bolet. Nejen Pavla Francouze, ale i celý litvínovský tým. V pátečním zápase s Mladou Boleslaví do reprezentačního gólmana vletěl v plné rychlosti útočník soupeře a na pár okamžiků celý zimák ani nedutal, zda se místní opora zase postaví zpátky do branky…



Vcelku poklidný zápas, který měla Verva pod kontrolou a zvládla ho poměrem 3:1, mohl přinést těžký zásah pro její rozpoložení. V pětadvacáté minutě při oslabení pláchl po křídle boleslavský Dominik Pacovský, jehož čistě poslal k zemi bek Karel Kubát, hasící situaci poté, co předtím při střele zlomil hokejku. Jenže Pacovský v nekontrolovaném pádu napálil přímo do Francouze, který rázem v bolestném gestu zahodil rukavici a pořádnou chvíli pak rozhýbával zasažené partie.

Srážka Pacovského s Francouzem
Video se připravuje ...

„Klečel jsem, měl jsem lýtko opřené o tyčku a on mi ho přirazil. V prvním okamžiku jsem pořádně nevěděl, jestli to půjde, ale bolest naštěstí hned odezněla, vůbec jsem o tom pak nevěděl,“ popisoval gólman, který se rychle hodil opět do pohody. Což spoluhráči přivítali s úlevou.

„To víte, že nám zatrnulo. Čekali jsme, jestli bude Pavel v pohodě. Nakonec říkal, že si jen skřípl nohu, ale že je v pohodě,“ oddechl si tahoun útoku Viktor Hübl. „Takového gólmana si přece jen musíme hýčkat a bránit. Kdyby nám měl vypadnout ze sestavy, vůbec by to nebylo příjemné. Jsme rádi, že se mu nic nestalo, že bude čapat dál.“

Francouze tak nakonec mohl zamrzet jen fakt, že ho o čtvrté čisté konto sezony připravil až dvě minuty před koncem Tomáš Hyka. Po nedělním utkání už ale 24letá hvězda extraligy přepne myšlenky směrem k reprezentaci, kde je jedničkou pro nadcházející turnaj Karjala. „Moc se těším, to je to nejvíc, čeho teď člověk může dosáhnout. Budu se snažit si to tam užít,“ plánoval účastník dvou posledních šampionátů, jehož perfektní výkon včera opět na vlastní oči sledoval kouč národního týmu Vladimír Růžička.

SESTŘIH: 17. kolo extraligy, Litvínov - Mladá Boleslav 3:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 10. • 17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
3:1
ONLINE
31. října
17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 13:58. Hübl, 28:17. Piroš, 38:50. Hübl

Hosté: 57:45. Hyka

Sestavy

Domácí: Francouz (Horák) – Sklenička, Kubát, Pavelka, Chaloupka, Pavlík, Šlégr, Baránek – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Šrámek, Ručinský – Majdan, Piroš, Trávníček – Písařík, Gerhát, Jurčík.

Hosté: Málek (Růžička) – Stříteský, Trška, Hruška, Kučný, Robar, Vidmar, Čermák – Mikulík, Vrbata, Klimenta – Lenc, Výborný, Pabiška – Látal, Kubica, Pacovský – Hyka, Musil, Bárta.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Roman Polák – Tomáš Gerát, Daniel Hyne

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud