18. listopadu 2014 • 23:03

Dvougólový Duda se vztekal: 40 minut Slavia nehrála vůbec nic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již osmou porážku za sebou v halách soupeřů si připsali hokejisté Karlových Varů v dohrávce 20. kola extraligy na ledě Slavie. Západočeši přitom měli vše ve svých rukou. Ještě po druhé třetině vedli zásluhou dvou branek Radka Dudy 2:0, ale tříbodového zisku jako kdyby se pak zalekli. Porážkou 2:3 v prodloužení tak jen mírně vylepšili bodový zisk venku na pouhých sedm bodů z 12 zápasů.



"Hráli jsme dobře čtyřicet minut, ale pak jsme přestali a byli jsme za to potrestáni. Slavia to měla naopak - ta nehrála vůbec nic těch prvních čtyřicet minut, ale našima chybama jsme je postavili na nohy," řekl Duda novinářům. "Tohle je ten zakopaný pes, přesně důvod a obrázek toho, proč venku nevyhráváme a jsme v tabulce tam, kde jsme," dodal Duda.

On sám se domnívá, že se hráči bojí vzít zodpovědnost na sebe. "Bojíme se udělat ten rozdíl, ale také je třeba dělat ty jednoduché věci, které k tomu vítězství přispívají," prohlásil Duda. "Brzdí nás celková nedisciplinovanost ve hře. Potřebujeme ji k tomu, abychom byli úspěšní a vyhrávali," myslí si Duda.

Radek Duda nasázel Slavii dva góly, na výhru to ale nestačilo
Video se připravuje ...

Hodně ho štvalo, jak zbytečných chyb se dnes svěřenci kouče Karla Mlejnka dopustili. "Každý to viděl - my chceme útočit v oslabení, když vedeme 2:0 a hrajeme v oslabení, místo toho, abychom jen vyhodili puk, postavili se na nohy a šli vystřídat. Při dalším gólu zbývá dvě a půl minuty do konce a uděláme zbytečný faul, to je prostě taky nesmysl," nebral si servítky Duda.

Vše mohl pro jeho barvy ještě alespoň částečně zachránit zkušený forvard David Hruška, který měl v prodloužení během pár vteřin dvě obrovské šance. V první zazvonila na celou halu tyč za zády gólmana Dominika Furcha, ve druhém nezamířil Hruška přesně.

"Normálně jsme si to celé odmítli, nechtěli jsme si to vzít. I když si myslím, že tam byl na Davida faul, když to chtěl posílat do prázdné branky. Nebylo to odpískané a domácí pak v závěru tu přesilovku čtyři na tři zahráli perfektně, takže si to vzala Slavia," uzavřel Duda.

SESTŘIH: Dohrávka 19. kola, Slavia Praha - Karlovy Vary PP 3:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud