Tomáš Vrábel
18. listopadu 2014 • 22:10

Petr Ton gól na Spartě neslavil. Za to mu tleskal celý stadion

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zápas ve zvláštní atmosféře. Asi ještě nikdy hráč Brna nesklidil při utkání na Spartě tolik uznání domácích fanoušků. A potlesk za vstřelený gól. Za vším stál Petr Ton, který se po jedenácti letech ve sparťanském dresu představil v Holešovicích poprvé jako soupeř. Fanoušci aplaudovali, děkovali mu, nakonec ale smutnili - Kometa porazila Spartu 2:1.



„Nebudu zastírat, že jsem se v noci moc nevyspal. Ani v autobuse, i když jsem se snažil. Byl jsem hodně nervózní,“ popsal brněnský střelec po utkání.

Ton od léta obléká dres Komety. Přesto se do holešovické arény scházely desítky fanoušků s jeho dresem pražské Sparty. Stejně jako dva malí kluci, kteří si nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezoně po rozcvičce odchytli u tunelu do šaten, aby mu popřáli hodně štěstí.

Návrat jako hrom. Petr Ton proti Spartě skóroval
Video se připravuje ...

„Žádnou oficiální rozlučku jsme nepřipravovali, protože Petr Ton je pro nás po odchodu z klubu soupeř jako každý jiný. Samozřejmě ale se nesmazatelně zapsal do naší historie a jednoho dne bude s největší pravděpodobností v Klubu legend. Hodně fanoušků si na něj vzpomnělo, jen je škoda, že jsme nevyhráli,“ řekl iSport.cz mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

Tribuny, na kterých bylo 5 703 diváků, Tonovi tleskaly: při oznámení kompletních sestav i při vyhlášení elitních pětek, ve které Ton nastoupil po boku Němce a Hrušky.

„Měl jsem fanoušky na obou stranách, komu se to poštěstí? Chtěl bych lidem poděkovat. Bylo to dojemné. Z tohoto důvodu jsem se na utkání na Spartě těšil. Většina lidí stála při mně,“ popsal své pocity Ton.

Dej to Toňákovi, křičel sparťan

Do velké šance se dostal hned ve čtvrté minutě, ale střela z otočky mu nesedla ideálně. Později, když Brno hrálo přesilovou hru, byl na pozici pravého obránce nehlídaný. „Dej to Toňákovi,“ zakřičel na Kempného, který byl v držení puku, muž ve sparťanském dresu. Přihrávku do dobré pozice ovšem nedostal.

Aplausu se dočkal i při reklamní přestávce v závěru první třetiny. Sparťanský kotel po celé své šířce roztáhl transparent: SPARTA HOCKEY SUPPORTERS a skandoval „Petře Tone, my ti děkujeme“. Tleskala celá hala.

Šance, gól, hit. TOP momenty Tona na Spartě
Video se připravuje ...

Tonova největší chvíle ale přišla ve 34. minutě, kdy dorazil střelu od modré a vyrovnal na 1:1. Ale s respektem vůči domácím fanouškům a bývalému klubu neslavil. A opět se holešovickou arénou nesl potlesk. „Tady je to pro mě domovský stánek. Zažil jsem tu půlku své hokejové kariéry a dělat nějaká radostná gesta, nebylo v tu chvíli vhodné. Alespoň tak jsem to cítil,“ přiznal Ton.

Další velkou příležitost měl hned v úvodu třetí třetiny, ale jeho střela z mezikruží skončila ve Staňově lapačce. Další zakončení v polovině třetiny srazil obránce, i tak s ním měl sparťanský gólman dost práce.

Po posledním hvizdu nijak emotivně neslavil, stejně jako po vyrovnávacím gólu. Výhra proti týmu, ve kterém o něj ztratili zájem, ho však musela těšit. I přes porážku si ho nakonec domácí fanoušci vyžádali na závěrečnou děkovačku: "Ton, Ton, Petr Ton!"

Petr Ton vs. Sparta

Góly: 1
Asistence: 0
Bodyčeky: 0
Čas na ledě: 20:22
+/-: 1
Střely: 3
Zblokované střely: 1
Fauloval: 0
Faulován: 0
Neproměněné gólové příležitosti: 2

Ton se vrátil na Spartu: V noci ani v autobuse jsem nemohl usnout
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Dohrávka 19. kola, Sparta Praha - Kometa Brno 1:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 11. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
1:2
ONLINE
18. listopadu
18:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 14:43. Hlinka

Hosté: 34:20. Ton, 50:04. Káňa

Sestavy

Domácí: Staňa (Novotný) – Barinka (A), Polášek, Mikuš, Ďaloga, Švrček, Hrbas, Pilař – Buchtele, Hlinka (A), Réway – Sabolič, Cingel, Bahenský – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Chlapík, Volek, Dvořáček – Černoch

Hosté: Falter (Klimeš) – Kempný (A), Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – J. Hruška (A), Němec, Ton – Káňa, L. Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek

Rozhodčí

Fraňo, Pavlovič – Bláha, Špůr

Stadion

Tipsport Arena

Návštěva

5703 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud