Zdeněk Janda
19. listopadu 2014 • 10:44

Vlasák krásně vymyslel vítězný gól. Je to náš mozek, chválí ho Divíšek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Efektní klička. Milimetrová přihrávka. A pak už výbuch radosti. Slávistický útočník Tomáš Vlasák ve včerejším zápase s Karlovými Vary v nastavení připravil vítěznou lahůdku pro Tomáše Divíška, jenž tak při domácí premiéře završil hattrick. „Ale jen jsem tam stál. To hlavní vymyslel Vlasy,“ pochválil střelec nestárnoucí oporu.



Byla to akce, která se musela především těm slávistickým fanouškům líbit. V hlavní roli Tomáš Vlasák, vyhlášený technik. I teď všem ukázal svůj um. „Věděl jsem, že něco vymyslí a někoho vymíchá. Tak jsem si jenom počkal,“ pousmál se Divíšek.

„Jsem rád, že to vyšlo. Aspoň něco. Protože jinak jsem tam měl i pár horších věcí,“ sebekriticky přiznal Vlasák, že mu v zápase nevyšlo několik rozehrávek. Jenže i tak se klíčovými asistencemi podílel na dvou klíčových gólech (na 2:2 a 3:2).

SESTŘIH: Dohrávka 19. kola, Slavia Praha - Karlovy Vary PP 3:2
Video se připravuje ...

„Vlasy je náš mozek, hrozně platný hráč. Má skvělé hokejové myšlení,“ chválí ho Divíšek. Stejně jako kapitána Jaroslava Bednáře. Právě souhra téhle trojky přivála všechny klíčové momenty. „Vlasy s Bedýnkou si to řídí, všechno vymýšlejí. Já tam jenom stojím, jsem výpomoc. A snažím se nějak pomáhat,“ reaguje centr, jenž přišel do Slavie po krátké anabázi v Plzni. A domácí premiéru v klubu, v němž hokejově začínal, okořenil hned hattrickem.

„Jsem za něj rád, nebudu lhát. Ale škoda, že jsme nezískali tři body, doplatili jsme na strašidelný začátek,“ připomněl, že Karlovy Vary vedly 2:0.

Divíšek se trefil třikrát, podruhé za gólmana Závorku docpal puk, jenž vypálil v početní výhodě Vlasák. A možná už ta první rána 39letého veterána by zaplula do branky sama od sebe. „Možná jo, ale Divoch to doklepl, byla to normální reakce. Také bych to tak udělal,“ reagoval Vlasák.

Slavii se tak podařilo vyklouznout z dvougólového manka. Přesto nebyl kouč Ladislav Lubina zrovna spokojený. "My jsme nenavázali na ta tři vítězství, co jsme udělali venku, což mě mrzí. Tentokrát jsme brali body za výkon ve třetí třetině, a to je prostě málo," říkal trenér.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud