20. listopadu 2014 • 12:31

Kysela přestřelil, slova o korupci mírnil. Sudí Polák žádá omluvu

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu se sešly extraligové kluby. Hlavním bodem jednání byly výkony rozhodčích, kteří hlavně v posledních kolech hrubě chybovali a výrazně ovlivnili některé zápasy. Ke svému výroku pro ČT, že počínání sudích v utkání ve Zlíně "zavánělo korupčním jednáním", se vyjádřil litvínovský generální manažer Robert Kysela. A svá slova mírnil. Rozhodčí Roman Polák, který zápas řídil, ovšem žádá omluvu.



"Robert Kysela v reakci na své výroky uznal, že v televizním rozhovoru volil nešťastná slova, kterými nechtěl osočit tým PSG Zlín z korupčního jednání. Další postup má v kompetenci ředitel extraligy (Josef Řezníček - pozn. red.)," stojí v tiskové zprávě Asociace profesionálních klubů (APK).

Kysela pro ČTK naznačil, že se Zlínu omluví. "Jsme domluveni na nějakém dalším postupu, tak bych to nechtěl teď dopředu nějak více rozebírat. Každopádně v pátek ráno uvedu na pravou míru, jak to bylo. A domluvili jsme se i na tom, že to vše pošlu panu Kamasovi (jednatel a člen prezídia PSG Zlín)."

Řezníček by měl verdikt nad Kyselovými výroky, když nedodal důkazy o korupci, rozhodnout do konce týdne. "Písemné vyjádření jsme obdrželi. Teď další kroky musíme probrat s právníky," řekl v úterý šéf nejvyšší souteže portálu iSport.cz.

Ve čtvrtek navíc do redakcí sudí Polák rozeslal dopis, který je směřován Kyselovi, a žádá omluvu. "Vzhledem k tomu, že jsem byl bezprecedentně napadnut generálním manažerem extraligového hokejového klubu VERVA Litvínov a tato jeho jednání výrazně poškozují moji osobu, zasílám Vám dopis s žádostí o omluvu, který byl dnes (ve čtvrtek) panu generálnímu manažerovi odeslán. V zájmu vyváženosti zpravodajství Vás žádám o zveřejnění této výzvy k omluvě." Celé znění dopisu najdete pod článkem.

Kluby zároveň souhlasily s opatřením komise rozhodčích, která dočasně devět sudích přeřadila do první ligy. Desátý Martin Homola sám požádal o přerušení v nasazování kvůli pracovnímu vytížení.

APK "zároveň doporučila intenzivnější zapojení delegátů do hodnocení výkonu rozhodčích." Na roli delegátů upozornil začátkem týdne v rozhovoru pro iSport.cz i Miroslav Vaněk, generální manařer Karlových Varů. "Oni jsou strašně důležití, ředitel extraligy totiž pochopitelně nemůže být na všech zápasech, a tak čerpá z informací právě od delegátů. Pokud ale budou k rozhodčím shovívaví, tak se nikam neposuneme," řekl. 

Dopis Romana Poláka

Celé znění dopisu sudího Romana Poláka, jehož adresátem je Robert KyselaFoto Roman Polák

Litvínov zuří na sudí ve Zlíně: Faul, který nebyl, a vyloučený, který nehrál
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud