21. listopadu 2014 • 13:40

To jste dlouho nečetli. Extraligový hráč chválil rozhodčího za oslabení

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestává se to často, upřímně málokdy, přesto se to stalo. V hokejové extralize se vedle tun nářků na výkony rozhodčích objevila i chvála. Po čtvrteční předehrávce 22. kola v Hradci Králové, kde Třinec vyhrál suverénně 5:1, se útočník Jiří Polanský s uznáním vyjádřil na adresu práce sudích Fraňa a Hribika.



Ti přitom Oceláře zahrnuli devíti dvouminutovými tresty, v podstatě jednu celou třetinu hosté strávili na ledě v oslabení. Během utkání však z třinecké střídačky neznělo hubování, a po zápase zkušený centr přiznal, že sudí měli ve všem naprostou pravdu.

„Rozhodčí nastavili správný metr, všechna vyloučení, která se odpískala, byla oprávněná,“ uznal Polanský.

Třinec zničil Hradec Králové a vede extraligu o pět bodů
Video se připravuje ...

Ofenzivně hrající slezský klub je nejvylučovanějším souborem extraligy, což je dost paradoxní. V prvním týmu tabulky však doufají, že se vše brzy obrátí a defenzivně laděná mužstva, která si pomáhala dosud netrestanými nedovolenými prostředky (držením a různými háčky), budou mít najednou problém.

„I když jsme v Hradci měli hodně vyloučených, tak věřím, že v budoucnu nám tenhle trend naopak pomůže,“ doufá vyspělý technik Polanský. „Přece jen, Třinec je ofenzivní mužstvo, které si umí vytvořit šance a týmy, které drobně faulují a drží nás v šancích, si proti nám často neodpískanými fauly pomáhaly. Věřím, že se s přísnějším metrem popereme způsobem, že se z toho stane naše výhoda.“

Otázkou zůstává, zda budou arbitři důslednější na všech stadionech. Polanský je optimista. „Doufám, že tomu tak bude všude. Trend je nastavený a já věřím, že bude uplatňovaný kdekoli. Je to tak správně,“ nepochybuje.

Nezbývá než věřit. I v to, že Jiří Polanský nebude stíhán extraligou za komentování výkonu rozhodčích v den utkání. Kdysi za upřímně míněnou pochvalu arbitrů schytal pardubický kanonýr Petr Sýkora pokutu 10 tisíc.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud