Květoslav Šimek
23. listopadu 2014 • 16:45

Třinec hlásí novou posilu. Ze Švédska přichází Jakub Klepiš!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicetiletý útočník Jakub Klepiš je další ofenzivní posilou Třince. Mistr světa z roku 2010, který už slavil ligové tituly doma, v zámoří i v Rusku, ukončil v týdnu smlouvu ve švédském Färjestadu. Přichází i v reakci na marodku Ocelářů – zdravotní problémy má Zbyněk Irgl a Tomáše Plíhala trápí klíční kost. Poprvé by měl hrát už dnes proti Kometě Brno.



Jakub Klepiš je vyloženě vítězný typ. Ve své sbírce má už šest mistrovských titulů! Ten nejcennější získal s českou reprezentací na mistrovství světa 2010 v Německu. Společně s Jaromírem Jágrem tam byl nejproduktivnějším hráčem výběru (9 zápasů/ 3+4). Skóre otvíral i ve zlatém finále proti Rusku.

„Jsem strašně rád, že jsem tady a těším na zápasy a všechno kolem Třince,“ říkal Klepiš těsně po podpisu smlouvy. Kontrakt podepsal do konce ročníku. „V minulosti jsem spolupracoval nebo trénoval pod panem Markem (generální manažer) i panem Kalousem, fungovalo to a byl jsem spokojený. To byl jeden z důvodů. A také to, že mají nejvyšší ambice každoročně.“

Jakub Klepiš skončil štaci ve Švédsku a upsal se Třinci
Video se připravuje ...

Kromě toho Klepiš dvakrát vyhrál extraligu se Slavií (2003 a 2008) a dvakrát slavil Gagarinův pohár v ruské KHL s Ufou (2011) a Dynamem Moskva (2012). Prosadil se i v zámoří. Stálé místo v NHL sice ve Washingtonu (66 zápasů/ 4+10) nevybojoval, ale vyhrál Calder Cup (AHL) s Hershey Bears v roce 2006.

V minulé sezoně hrál Klepiš za Lev Praha v KHL, po rozpadu týmu se přesunul do Švédska. Za Färjestad odehrál 21 zápasů (6+5).

„Hokejově jsem se tam trápil, necítil jsem se v jejich stylu hry,“ vysvětloval Klepiš. „Do zahraničí jsem nechtěl, čekáme dítě, chci být rodině blízko. Nabídek bylo víc, tři, čtyři, ale když mi agent řekl, že i z Třince, ani jsem dál nepřemýšlel. I kvůli tomu, jaký hokej za poslední roky hraje.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud